Fængslet bilboss kan løslades for knap 59 millioner kroner

Hvis Carlos Ghosn kan finde en milliard yen til betaling af sin kaution, kan han gå fri allerede senere i dag.

Den brasiliansk-fødte Carlos Ghosn har siddet varetægtsfængslet i tre måneder i Japan. Han kan blive løsladt mod kaution. (Arkivfoto). (Foto: REGIS DUVIGNAU © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

En domstol i Tokyo, Japan, har i dag sat kautionen for den tidligere bilboss Carlos Ghosn til en milliard yen. Det svarer til knap 59 millioner kroner.

Det rapporterer lokale medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I november blev Carlos Ghosn anholdt i Japan for at snyde i skat, og han har siden da siddet varetægtsfængslet. Hvis kautionen bliver betalt med det samme, kan Ghosn gå fri allerede senere i dag.

Han må dog fortsat ikke forlade landet, og der vil blive sat overvågning op omkring hans hjem.

Tidligere har retten ellers nægtet den tidligere topboss at blive løsladt mod kaution, da man har frygtet, at han ville flygte eller ødelægge beviser.

Carlos Ghosn har tidligere været topfigur i en samling af de tre bilproducenter Nissan, Renault og Mitsubishi. Forud for skattesagen var han bestyrelsesformand for alle tre mærker, ligesom han var direktør i Renault. Han har også tidligere været direktør i Nissan.

Sigtet for tre separate forhold

Ghosn blev anholdt efter anklager om, at han havde indgivet en for lille indkomst for dermed at undgå at betale skat af det fulde beløb.

Officielt er han sigtet for tre separate forhold.

Det første omhandler manglende indrapportering af indkomster for et meget stort millionbeløb mellem 2010 og 2015. Derudover kigges der på hans skatteoplysninger de følgende tre år.

Han er også sigtet for en kompleks fidus, der betød, at Nissan endte med at betale Ghosns regninger i fejlslagne forretninger og andre foretagender. Eksempelvis er Nissans penge endt med at betale for fire luksushuse i Rio de Janeiro og Beirut.

Ghosn afviser alle anklager og kalder dem en forvrængning af virkeligheden. Han hævder at være udsat for en sammensværgelse af sine egne tidligere underordnede i Nissan.

Han forklarer huskøbene med, at han skal bruge et sikkert sted, hvor han kan arbejde og modtage folk i Brasilien, hvor han er født, og Libanon. Huskøbene blev ifølge Ghosn godkendt i Nissans juridiske afdeling.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk