Færdig chefstrateg vil fortsætte krig mod Trumps fjender

Steve Bannon gik ikke arbejdsløs længe og er nu igen chef for det højreorienterede onlinemedie Breitbart News.

Steve Bannon blev fredag aften fyret som chef-strateg for den amerikanske præsident Donald Trump. (Foto: Jim Lo Scalzo © Scanpix)

Donald Trumps afgående chefstrateg, Steve Bannon, lover, at han vil gå i krig for præsidenten uden for Det Hvide Hus.

- Lad mig gøre det klart. Jeg forlader Det Hvide Hus og går i krig for Trump imod hans modstandere på Capitol Hill, i medierne og i erhvervslivet i USA, siger Bannon i sine første kommentarer efter fyringen i et interview med Bloomberg News.

Kort efter meldingen kunne det konservative og højreorienterede onlinemedie Breitbart News berette, at Steve Bannon er blevet genindsat som chef.

Breitbart skriver, at Steve Bannon stod i spidsen for fredagens redaktionsmøde.

- Den populistiske, nationalistiske bevægelse er blevet meget stærkere i dag, siger Breitbart News' chefredaktør, Alex Marlow, om Bannons tiltrædelse.

- Breitbart har fået en chefformand med fingeren på pulsen af Trumps dagsorden, tilføjer han.

Tidligere på dagen tweetede Joel B. Pollak, der er en af Breitbarts redaktører, ordet "krig" på det sociale medie Twitter. Det skete, umiddelbart efter Bannons exit fra Det Hvide Hus var blevet offentliggjort.

Steve Bannon forlod Breitbart News i august sidste år, da han blev ansat som chef på Donald Trumps valgkampagne.

Den kontroversielle Bannon markerede sig hurtigt efter Donald Trumps indsættelse i Det Hvide Hus, da han i januar kaldte pressen for "oppositionspartiet".

/ritzau/