Færøsk partileder afviser middag med lesbisk statsminister

Lederen af Færøernes centerparti, Miðflokkurin, nægter at spise middag med Islands statsminister, fordi hun er lesbisk.

Islands statsminister, Jóhanna Sigurdardóttir, får ikke mulighed for at spise middag med partileder Jenis av Rana. han vil ikke sidde til bords med en lesbisk. (Foto: © INGOLFUR JULIUSSON, Scanpix)

En officiel middag i anledning af Islandsk statsministers besøg på Færøerne har skabt postyr, efter at lederen af Færøernes konservative centerparti Miðflokkurin har afvist at sætte sig til bords med Jóhanna Sigurdardóttir, fordi hun er lesbisk.

Jóhanna Sigurdardóttir vil til middagen medbringe sin kvindelige partner. Det kan Miðflokkurins leder, Jenis av Rana, ikke acceptere, fordi han er imod homoseksuelle ægteskaber.

Kan ikke acceptere det

- Mit parti er formelt imod ægteskab mellem homoseksuelle. Hvis jeg deltog i den officielle middag ville det også vise, at jeg støtter en forening, som strider imod naturen og er fordømt af Biblen, og jeg vil under ingen omstændigheder risikere det, siger Jenis av Rana.

- Jeg er ked af, at den islandske leder vil blive ledsaget af en kvinde, og som partileder kan jeg ikke acceptere det.

Kendte modstandere

Miðflokkurin har tre pladser i Færøernes 33 sæder store og er kendt for at være modstandere af homoseksuelle ægteskaber.

Island lovliggjorde i juni ægteskab mellem homoseksuelle. Jóhanna Sigurdardóttir blev samme dag formelt gift med sin mangeårige partner.