Færre migranter kommer til Lesbos

Antallet af migranter fra Tyrkiet til Grækenland rasler ned, viser officielle tal.

I 2015 ankom der 1,25 millioner migranter til EU fra blandt andet Syrien, Irak, Afghanistan, Nordafrika. (Foto: FOTIS PLEGAS G © Scanpix)

I april krydsede 3360 migranter havet og kom til græske øer fra Tyrkiet. Det er et fald i forhold til marts, da der kom 26.971 migranter.

Tallene er offentliggjort af Den Internationale Organisation for Migration (IOM), og det er de første tal for hele måneder, der er offentliggjort, efter at aftalen trådte i kraft i marts.

Faldet er på 88 procent.

Frontex, EU's grænseagentur, rapporterer, at det i april registrerede 2700 migranter i Grækenland.

- Tallet for hele april er et godt stykke under det antal, som vi ofte så ankomme til øen Lesbos dagligt i nogle af månederne i fjor, siger Fabrice Leggeri, chef for Frontex, i en erklæring.

I aftalen fra marts er Tyrkiet gået med til at tage migranter tilbage fra Grækenland til gengæld for blandt andet milliarder af euro i hjælp fra EU samt visa-fri indrejse for tyrkere til EU.

Denne aftale er en hjørnesten i EU's planer for at få migrantkrisen under kontrol. I 2015 ankom der 1,25 millioner migranter til EU fra blandt andet Syrien, Irak, Afghanistan, Nordafrika-

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter