Fagbevægelse frygter mere blå regering

Store dele af fagbevægelsen frygter en mere blå regering uden SF

Så glade var de. Nu er SF´s Anette Vilhelmsen ude af regeringen, og det kan betyde mere blå politik, frygter dele af fagbevægelsen. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

SF's dramatiske exit fra regeringen giver dybe panderynker i store dele af fagbevægelsen og centrum-venstre miljøet.

Både FTF´s formand Bente Sorgenfrey og FOAs formand Dennis Kristensen frygter, at regeringen uden SF vil føre mere blå politik, når den inden for det næste halve år skal gennemføre vigtige reformer af beskæftigelsespolitikken og nye vækstinitiativer.

Ifølge Bente Sorgenfrey har SF trukket regeringen i den rigtige retning, når det gælder social dumping og psykisk arbejdsmiljø.

Hun bemærker også, at de Radikale ikke har været kede af den forkortede dagpengeperiode.

Venstre vejrer morgenluft

Bente Sorgenfreys bange anelser blev ikke mindre efter Lars Løkke Rasmussens kommentar i går, da SF forlod regeringen.

-Det her skærper da vores appetit på at lave forretninger med en regering, som nu ikke skal lås med en venstrefløj inden i selve regeringen, sagde Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

Mindre indflydelse

Formanden for paraplyorganisationen LO, Harald Børsting, er dog ikke så nervøs, for regeringen skulle i forvejen lave brede forlig om de store reformer.

Men han ærger sig lidt over, at venstrefløjen nu får mindre ikke indflydelse i det daglige politiske arbejde, når der skal udformes politiske udspil:

- Både Enhedslisten og SF sidder nu på anden hånd. Og det er jo altid rarest at være den, der sidder med udspillet, det ved enhver kortspiller, siger Børsting til Ugebrevet A4.