FAKTA De mistede livet i Bangladesh

Ni italienere, en inder og syv japanere er blandt de omkomne under det 12 timer lange angreb på en café i Bangladesh.

I alt 20 civile og to betjente mistede livet under angrebet i på en café i Dhaka. Også seks gidseltagere blev dræbt, da politiets elitestyrker rykkede ind. EPA/PIYAL ADHIKARY (Foto: Piyal Adhikary © Scanpix)

20 mennesker mistede livet, da bevæbnede mænd angreb caféen 'Holey Artisan Bakery' fredag aften i Bangladesh.

Caféen ligger i Dhakas diplomatkvarter og er populær blandt unge og udlændinge med bopæl i byen. Området betragtes normalt som sikkert.

Nogle af de omkomne er stadig ikke endeligt identificeret, og andres nationalitet er heller ikke bekræftet endnu. Langt de fleste var udlændinge.

Ni italienere

- Vi har identificeret ni italienere, og der er stadig en person, som er savnet. Vedkommendes nationalitet er ikke slået fast, siger den italienske udenrigsminister Paolo Gentiloni ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Italienske medier skriver, at der var 10 italienere på caféen under angrebet, men om den ikke identificerede er italiener, ved man ikke.

En indisk kvinde

Den indiske regering har bekræftet, at en 18-årig indisk kvinde også er blandt de omkomne.

Syv japanere

Syv japanere, fem mænd og tre kvinder, er bekræftet døde, siger kabinetssekretær Yoshihide Suga.

I alt var otte japanere ved at spise på caféen, da terroristerne slog til. En af dem blev ramt af skud men blev reddet ud i live. Japanerne var konsulenter på et nødhjælpsprojekt, der var nedsat af den japanske regering.

To eller tre fra Bangladesh og en amerikaner

Derudover er to studerende fra Emory Universitetet i Atlanta, Georgia, også bekræftet døde. Den ene af dem var fra Dhaka, skriver nyhedsbureauet AP.

Derudover en person mere fra Bangladesh.

Ifølge BBC kan en af de to studerende være amerikansk statsborger, som var på besøg hos venner og familie, da hun blev dræbt på caféen.

13 gidsler blev reddet. Terrorgruppen Islamisk Stat har taget ansvar for angrebet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk