FAKTA Det er satiremagasinet Charlie Hebdo kendt for

Det franske satiriske nyhedsmagasin Charlie Hebdo er især kendt for at være antireligiøst, hvilket tidligere har ført til mange kontroverser.

Charlie Hebdo er særligt kendt for mange opgør med muslimer. Ikke mindst med denne udgave, der fik titlen 'Charia Hebdo'. (Foto: © MARTIN BUREAU, Scanpix)

Det venstreorienterede og antireligiøse nyhedsskrift Charlie Hebdo blev onsdag eftermiddag ramt af et angreb, hvor flere personer meldes skudt, muligvis dræbt, af skud.

Her kan du få et overblik over, hvad det er for et blad.

Lagt sig ud med muslimer

- Charlie Hebdo blev stiftet i 1969, men nedlagt igen i 1981. I 1992 blev det relanceret og er udkommet ugentligt siden.

- Navnet betyder 'Charlie ugentligt' og refererer dels til Charlie Brown fra tegneserien 'Radisserne' og er samtidig en reference til den tidligere franske præsident Charles de Gaulle.

- Bladet er kendt som venstreorienteret og publicerer ofte satiriske artikler om højrefløjen i Frankrig.

- Charlie Hebdo er også kendt som antireligiøst, og gjorde sig særligt bemærket i 2006, da det trykte de omstridte Muhammad-tegninger fra Jyllands-Posten.

- Dagens angreb er ikke første gang, bladets provokationer har ført til vold. I november 2011 blev hovedkvarteret ramt af brandbomber og hjemmesiden blev hacket efter Charlie Hebdo havde publiceret en særlig udgave ved navn 'Charia Hebdo', som gjorde grin med islam.

- I september 2012 fik Charlie Hebdo de franske ambassader i flere lande til at hæve sikkerhedsniveauet, da det endnu engang havde gjort muslimer vrede ved at trykke nøgenbilleder af profeten Muhammad.