Terrorangreb i Paris

FAKTA: Det ved vi om gerningsmændene

Den formodede bagmand er blandt de dræbte fra en omfattende politiaktion onsdag - mindst en gerningsmand forbliver på flugt.

Ugen igennem har fransk politi udført over 400 ransagninger rundt omkring Frankrig. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

Efterforskningen af de formodede otte gerningsmænd, der stod bag terrorangrebene i Paris fredag aften, fortsætter her en uge efter de voldsomme angreb, der kostede 129 mennesker livet.

I går blev den formodede bagmand, Abdelhamid Abaaoud, erklæret død. Han mistede livet i en omfattende politiaktion i Paris-forstaden Saint-Denis onsdag. Her døde også en kvinde, der sprængte sig i luften med en bombevest, da politiet trængte ind i den lejlighed, hun befandt sig i.

Syv af de otte formodede terrorister blev dræbt under angrebene. Seks er identificeret, og mindt en er fortsat på flugt. Få overblikket her.

 • Salah Abdeslam er lige nu Europas mest eftersøgte mand. Den 26-årige menes at have være en del af de blodige attentater fredag aften i Paris' gader. Hans storebror, den 31-årige Ibrahim Abdeslam, var ifølge fransk politi den gerningsmænd, der sprængte sig selv i luften på Boulevard Voltaire.

 • Abdeslam lejede den sorte Wolkswagen polo, som blev brugt af den gruppe terrorister, der dræbte 89 personer på spillestedet Bataclan.

 • Ved en rutinekontrol stoppede de franske myndighederne tilsyneladende Salah Abdeslam lørdag morgen klokken 09.00 ved den fransk-belgiske grænse. Efter en kort afhøring lod de ham og hans to rejsefæller køre videre. Først senere fik politiet mistanke om, at han havde del i terroraktionerne i Paris fredag aften. Han er nu jaget vildt af Europas efterretningstjenester.

https://twitter.com/BBCWorld/status/666081552930091009

Angrebet på Stade de France

 • Tre gerningsmænd sprængte sig selv i luften foran stadionet under en venskabskamp mellem det franske og tyske fodboldlandshold

 • Et syrisk pas blev fundet tæt på en af terroristerne. Det tilhører en mand ved navn Ahmad al Mohammad født i 1990. Ifølge de franske myndigheder er passet formodentlig falsk.

 • Den græske minister for offentlig beskyttelse, Nikos Toskas, har bekræftet, at passet er registreret på den græske ø Leros d. 3. oktober

 • De franske myndigheder har identificeret en af de andre bombemænd som den 20-årige franske statsborger Bilal Hadfi

Tilskuerne samlede sig på banen, da flere bomber gik af udenfor stadion under venskabskampen mellem Frankrig og Tyskland på Stade de France i Saint-Denis, nord for Paris fredag. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

Angrebet på Le Bataclan

 • Der var angiveligt to gerningsmænd, der sprængte sig selv i luften efter at have skudt vildt om sig under koncerten med det amerikanske rockband Eagles of Death Metal. De to er identificeret som den 28-årige franske statsborger Samy Amimour og den 29-årige franske statsborger Ismael Mostefai.

 • Mostefai menes at have været kendt af myndighederne for at være "tæt på" radikal islam, men har aldrig siddet bag tremmer.

 • Mostefai har ifølge Europe 1 været dømt otte gange i perioden mellem 2004-2010. Både hans far og bror er tilbageholdt af fransk politi.

 • En tredje gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet. Han er endnu ikke identificeret.

89 personer blev skudt på spillestedet Bataclan, hvor 1.500 var gæster til en udsolgt Eagles of Death Metal koncert. (Foto: Dominique faget © Scanpix)

Angreb mod barer og restauranter

 • Gerningsmændene dræbte 39 personer, da de på bare 11 minutter kørte forbi og skød tilfældige gæster, først på le Carillon, restauranten le Petit Cambodge og ved pizzariaet la Casa Nostra. Herefter fortsatte gerningsmændene til rue de Charonne, hvor de angreb restauranten la Belle Équipe.

 • En gerningsmand sprængte sig selv i luften på boulevard Voltaire. Det var den 31-årige Brahim eller Ibrahim Adbeslam - storebror til den eftersøgte Salah Abdeslam.

 • Salah Abdeslam var også blandt de gerningsmænd, der skød og dræbte flere restaurant- og cafegæster i området.

 • Ifølge franske medier var endnu en uidentificeret gerningsmand involveret i angrebene.

Fra venstre til højre: Bilal Hadfi, den uidentificerede mand, der bar et syrisk pas med navnet Ahmad al Mohammad, formodet bagmand, Abdelhamin Abaaoud, Salah Abdeslam og Samy Amimour. (Foto: Andrej Isakovic © Scanpix)

  Forbindelsen til Belgien

  • Flere biler nævnes i forbindelse med efterforskningen. Den ene, en sort Volkswagen Polo, er fundet nær spillestedet Le Bataclan. Bilen er indregistreret og lejet i Belgien af Salah Abdeslam, der lige nu er på fri fod.

  • Den anden bil, en sort Seat Léon, er fundet natten mellem lørdag og søndag i den parisiske forstad Montreuil. Ifølge den franske anklager, Francois Molins, var det denne bil, der blev brugt ved skyderierne ved forskellige barer og restauranter i det 10. og 11. arrondissement fredag aften.

  • I bilen blev der fundet tre kalashnikov-geværer, skriver le Figaro. Også denne bil er indregistreret i Belgien.

  • I Belgien er en VW Golf i myndighedernes varetægt. Ifølge BBC er det den bil, som Salah Abdeslam kørte i, da han fredag nat krydsede den belgiske grænse fra Frankrig.

  • En sort Renault Clio blev mandag beslaglagt. Den var parkeret i det 18. arrondissement i Paris og er ifølge det franske medie Libération registreret i Belgien og lejet under navnet Salah Abdeslam. Oplysningerne er dog ikke bekræftet fra officielt hold.

  Facebook
  Twitter