FAKTA Så mange er druknet på rejsen til Europa

Dødstallet på Middelhavet fortsætter med at stige, mens vinteren nærmer sig.

Antallet af druknede og savnede i Middelhavet fortsætter med at stige.

Den 28. oktober sank intet mindre end fem både fyldt med flygtninge og migranter i Middelhavet - to ud for Lesbos, to ud for Samos og en ud for Agathonisi.

De seneste bådulykker bringer det samlede antal druknede flygtning op på 3.406 i 2015 alene.

I alt har 398 mistet livet på rejsen over Middelhavet i oktober måned. Det vurderer Den Internationale Organisation for Migration, IOM.

Vurderingen fra FN's Flygtningehøjkommisariat, UNHCR, ligger på 3.340.

Knap 5.000 omkommet over hele verden

De druknede står for langt størstedelen af dødsfald blandt flygtninge i hele verden. I alt har 4.720 flygtninge på verdensplan mistet livet på flugt i 2015.

Der er nemlig langt ned til anden- og tredjepladsen på listen over regioner, hvor flygtninge mister livet. Som en trist nummer to ligger dødstallene fra Sydøstasien, hvor 722 er omkommet på flugt.

Langs den amerikansk-mexicanske grænse, som har en tredjeplads på listen, har 203 mennesker mistet livet på flugt.

Farligst er vejen til Italien

Det er på rejsen mod enten Italien eller Malta, som er de mest dødbringende. IOM vurderer, at 2.860 er omkommet på vejen over den centrale Middelhavsrute.

Det på trods af, at Grækenland indtil videre har modtaget langt det største antal flygtninge - over 500.000 flygtninge og migranter er ankommet til de græske kyster i 2015 - 200.000 af dem i løbet af oktober måned.

Selvom vinteren lurer lige om hjørnet, så har strømmen af flygtninge over Middelhavet taget til i løbet af oktober. Ifølge IOM ankom 28.000 flygtninge til Grækenland fra fredag til søndag i sidste uge.

Samtidig modtog både Kroatien og Grækenland mellem 45.000 og 52.000 flygtninge og migranter indenfor blot en uge mellem den 20. og 27. oktober.

Forsigtige skøn

Samtlige tal fra IOM er baseret på et skøn og refererer udelukkende til de dødsfald, der er dokumenteret. Dataen er indhentet fra modtagerlandene, samt fra IOM's lokale kontorer.

Tallene fra UNHCR er indsamlet og verificeret af UNHCR-medarbejdere, samt af lokale regeringer, kystvagter og flåde i de berørte lande.

På grund af usikkerhed omkring tallene, repræsenterer antallet af druknede og savnede flygtninge ifølge UNHCR et "forsigtigt skøn" - tallet kan derfor være højere, end det fremgår af denne artikel.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk