FAKTA Sådan ser Gaza-konflikten ud i tal

Kampene mellem Israels militær og Hamas-bevægelsen har både kostet menneskeliv og sendt tusinder på flugt.

Søndag morgen ser kampene mellem Hamas og Israel ud til at fortsætte i Gaza. (Foto: © AMIR COHEN, Scanpix)

8. juli indledte Israel sin offensiv mod mål i Gazastriben.

Omkring 1.700 palæstinensere er indtil videre (søndag morgen red.) blevet dræbt i det tætbefolkede område. Samtidig er mennesker sendt på flugt. Bliv her klogere på konfliktens seneste uger i tal.

- Talsmanden for de palæstinensiske udrykningstjenester, Ashraf al-Qudra, oplyser, at flere end 1.700 palæstinensere har mistet livet siden 8. juli, mens 9000 meldes såret.

- Ifølge tal offentliggjort af FN fredag havde dødstallet nået 1.439. Tallet inkluderer ikke de seneste angreb på byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben. Det var i denne by, at en ung israelsk soldat blev dræbt. I første omgang blev han formodet kidnappet af Hamas-bevægelsen.

- Ud af 1.117 af de dræbte, som er blevet identificeret, er 926 af dem civile. Det svarer til 86 procent. 191 af de dræbte tilhørte bevæbnede grupper.

- Mindst 296 palæstinensiske børn og teenagere er ifølge FN blandt de dræbte. Ifølge organisationen udgør børn knap en tredjedel af de civile ofre.

- 65 israelere er ifølge de officielle tal blevet dræbt siden offensiven 8. juli. 63 af dem er soldater. De fleste er dræbt i kampe i det sydlige Gaza. Derudover har israelsk militær oplyst, at den formodede kidnappede soldat også er død i kamp.

- 280.000 mennesker er internt fordrevet på grund af kampene. Knap 220.000 opholder sig i FN-lejre, mens andre søger ly i skoler og andre offentlige institutioner. Yderligere 100.000 menes at være flyttet ind hos familie eller venner, oplyser Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

- Ifølge militæret er 3.112 raketter blevet affyret mod Israel. 2445 har angiveligt ramt landet og er kommet forbi det israelske antimissil-system, Iron Dome.

- Unicef anslår, at 326.000 mindreårige har behov for psykologhjælp.

- 10 af Gazas 32 hospitaler er blevet lukket. 11 andre er beskadiget ifølge WHO.

- 9.815 familiers hjem er i henhold til FN's oplysninger blevet fuldstændig ødelagt. Det svarer til cirka 58.900 menneskers bolig.

/ritzau/AFP