Familie til IS-kvinde vil kæmpe for at få hende til Storbritannien

Shamima Begum har fået frataget sit britiske statsborgerskab. Lige nu befinder hun sig i en flygtningelejr i Syrien.

Shamima Bigum forlod Storbritannien i 2015. Dengang var hun 15 år gammel. (Foto: LAURA LEAN © Scanpix)

I et brev til den britiske indenrigsminister, Sajid Javid, skriver familien til Shamima Begum, at de er villige til at tage sagen til retten for at få hende tilbage til Storbritannien.

De appellerer blandt andet til, at indenrigsministeriet tager hendes nyfødte barn i betragtning i forhold til at give hende lov til at vende hjem.

I sidste uge kom Shamima Begum i kontakt med britiske medier i en flygtningelejr i Syrien, og siden har hendes ønske om at vende tilbage til Storbritannien gentagne gange været forsidestof i de britiske medier.

Shamimas håb om at forlade Syrien og vende tilbage til sin familie i Storbritannien led et knæk, da den britiske indenrigsminister valgte at fratage hendes pas tidligere på ugen.

Familie kæmper hendes sag trods forfærdelse

Shamima Bigums familie forsøger nu altså at udfordre indenrigsministerens beslutning i et brev, som BBC er kommet i besiddelse af.

- Vi var glade for at høre dine kommentarer i Underhuset, at du anerkender vores nevø, Shamimas søn, som britisk statsborger. Som hans familie vil vi høre dig, hvordan vi kan hjælpe dig med at få vores nevø hjem til os, skriver de blandt andet i brevet.

Familien har dog udtalt, at de er forfærdede over nogle af den unge kvindes udtalelser til den britiske presse for nylig. Hun har blandt andet udtalt, at hun ikke har fortrudt sin beslutning om at tage til Syrien.

Ligesom hun anser IS-relaterede terrorangreb i Vesten, som det efter en koncert i Manchester i 2017, var gengæld for angreb på IS-bastioner i Syrien.

Shamima Begum drog til Syrien i 2015 for at tilslutte sig Islamisk Stats kalifat. På daværende tidspunkt var hun 15 år.

Facebook
Twitter