Fanges død skaber optøjer i Frankrig

En varetægtsfanges pludselige død er årsag til voldelige optøjer i den sydfranske by Firminy.

To dage i træk har der været uro i byen Firminy i Frankrig. Unge protesterer, efter en mand er død i politiets varetægt. (Foto: Fred Dufour © Scanpix)

Der blev stukket ild til biler, og et socialcenter er ødelagt, efter at unge i den sydfranske by Firminy i går aftes gik på gaden for at protestere over, at en fange i politiets varetægt er død.

Det var anden aften i træk, at der var voldelige protester i byen.

Hundredvis af betjente

200 urobetjente rykkede ind i de tidligere morgentimer i dag, og en helikopter cirklede omkring en gruppe unge, der satte ild til affaldsspande, inden de fortsatte med at stikke biler og et socialcenter i brand.

Død i politiets varetægt

De unge er vrede over, at en lokal mand, Mohamed Benmouna, der var anholdt for forsøg på afpresning, døde i politiets varetægt.

Politiet siger, at han forsøgte at tage sit eget liv, og at han døde efter flere timers dyb bevidstløshed. Angiveligt brugte han et madrasbælte til at hænge sig.

Men Benmounas familie tvivler på forklaringen.

Udstyr virkede ikke

Den offentlige anklager i den nærliggende by Saint-Etienne afviser, at politiet har begået noget ulovligt, men han siger, at det udstyr, der video-overvåger Benmounas celle, ikke fungerede ordentligt.

Den døde skal nu undersøges af retsmedicinere.

FacebookTwitter