Farage svines til på de sociale medier: Fej, løgner og rotte

Nigel Farage møder hård kritik efter sin beslutning om at forlade formandsposten for det EU-kritiske parti Ukip.

- Jeg kæmpede for at generobre vores land. Nu vil jeg have mit liv tilbage, siger Nigel Farage ifølge det britiske medie The Guardian. (Foto: © Peter Nicholls, Scanpix)

Nigel Farages melding om, at han trækker sig som formand for det britiske EU-kritiske parti Ukip, har allerede fået de sociale medier til at koge over med reaktioner.

Både danske og udenlandske politikere og privatpersoner skribler løs, og mange kritiserer Farage for at forlade posten lige efter, at et flertal af briterne har bestemt, at Storbritannien skal ud af EU.

Justitsminister Søren Pind (V) er langt fra tilfreds med dagens nyhed. På Twitter kalder han Farages beslutning for fej.

- Så en mand der har ledt UK mod katastrofen vil nu ikke se sit værk fuldendt... Fejt er for lille et ord, skriver han.

Sammenligner Farage med en rotte

Også medlem af Europa-Parlamentet Margrethe Auken tilslutter sig de kritiske kommentarer. På Twitter har hun lagt en video op af en rotte, der løber med teksten "Nu kan man virkelig tale om, at rotterne forlader den synkende skude".

Her referer hun til, at den konservative politiker Boris Johnson i sidste uge meldte ud, at han ikke vil afløse David Cameron som premierminister, selvom han har ønsket, at Storbritannien skal forlade EU. Flere havde ellers regnet med, at han ville blive valgt.

https://twitter.com/MargreteAuken/status/749908910828580864

Europabevægelsens formand, Stine Bosse, har kaldt brexit-afgørelsen for en trist situation for Storbritannien.

Derfor er hun langt fra tilfreds med, at Farage har valgt at stoppe som formand. Hun var hurtig på tasterne og langede ud efter Ukip-formanden på Twitter.

- Nigel Farage trækker sig som leder af Ukip - Løgn, bedrag og poppolitikeren over dem alle!, skriver Stine Bosse.

Farage bliver hånet

Men politikerne står ikke alene med reaktionerne.

Flere privatpersoner har foldet sig ud på de sociale medier. Dog har de brugt Farages afgang til mere komiske opslag og tweets.

https://twitter.com/Renestance/status/749903643437064192 https://twitter.com/MiloshTheMedic/status/749903944105725952 https://twitter.com/Divado92/status/749922186283118592 https://twitter.com/studioexec1/status/749905065897590784