Farlige istapper og sneblokke falder ned fra tagene i Oslo

Folk opfordres til at være forsigtige og holde øje med hustagene, når de går på gaden i Oslo.

Den norske hovedstad oplever mildt vejr med plusgrader, hvilket kan give farlige situationer.

Flere kilo tunge sneblokke og faretruende store istapper har gjort gaderne i Oslo usikre og givet politi og brandvæsen en travl weekend.

De seneste dage er politiet blevet kaldt ud, fordi istapper og sneblokke falder ned fra byens tage, og flere gange har de været nødt til at afspærre områder.

- De seneste dage har vi modtaget mere end 30 henvendelser om sne og is, der dratter ned fra tagene, siger operationsleder hos politiet i Oslo Line Skott til det norske nyhedsmedie NRK.

Det er mildere vejr, som får de store mængder sne og istapper til at tø og falde ned fra tagene.

Beredskabstjenesten i Oslo beder folk om at være forsigtige og holde øje med hustagene, når de går på gaderne.

Tor Grøttum, som også er operationsleder hos politiet i Oslo, siger til Aftenposten:

- Der er tale om flere kilo tunge sneblokke, som kan falde ned.

Blokkene og istapperne kan være farlige for fodgængere og lave store skader på parkerede biler. Lørdag endte det galt, da en mand måtte på hospitalet, efter at han fik en isklump i hovedet, skriver NRK.

Først troede politiet, at manden havde fået et ildebefindende, men vidner kunne fortælle, at han var blevet ramt af en isklump, som var faldet ned fra en bygning.

Ulykken skete på Dronningens gate i det centrale Oslo, og ifølge politiet kom manden ikke alvorligt til skade.

  • Lørdag måtte en mand på hospitalet, da han fik en isblok fra et tag i hovedet i Oslo.
  • Det norske politi har mere end 30 gange de seneste dage været sendt ud til snedriver og istapper, det gør gaderne i Oslo usikre.
  • Politiet i Oslo skriver på Twitter, at det er boligejernes ansvar, at der ikke ligger farlig sne og hænger farlige istapper på tage og bygninger.
1 / 3

På Twitter beder det norske politi boligejere i Oslo om at tage ansvar, da det er boligejerne selv, der skal sikre, at tagene er fri for sne og istapper, der kan falde ned.

Facebook
Twitter