Favorit melder snart ud om kandidatur

Den populære demokrastiske senator Barack Obama vil inden længe meddele, om han stiller op til det amerikanske præsidentvalg i 2008.

Barack Obama forventes at fortælle, om han vil stille op som kandidat til præsidentvalget i USA næste år i løbet af den kommende uge. (Foto: Shawn Thew © Scanpix)

Den populære demokratiske senator fra Illinois, Barack Obama, sagde i et interview med tv-stationen CBS søndag, at han "temmelig snart" vil meddele, om han stiller op til præsidentvalget i USA i 2008.

Avisen Chicago Sun-Times spår, at Obama vil meddele sin beslutning i den kommende uge, der indledes med en mærkedag for borgerretsforkæmperen Martin Luther King.

Samler penge til valgkamp

Avisen skriver, at Obama angiveligt har sagt til en demokratisk bidragyder, at han i løbet af de kommende dage vil præsentere den komité, der skal hjælpe ham med at skaffe penge til valgkampen.

Den karismatiske senator har stor opbakning blandt vælgerne og betragtes - sammen med senator og tidligere præsidentfrue Hillary Clinton - som de varmeste bud på en demokratisk præsidentkandidat til valget i november 2008.

Facebook
Twitter