FBI advarer i notat om væbnede protester op til Joe Bidens indsættelse

Forbundspolitiet skriver, at der er planlagt demonstrationer i alle USA's 50 stater.

Et sikkerhedshegn ved Kongressen i USA's hovedstad Washington D.C. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

Frem til fire dage efter indsættelsen den 20. januar af Joe Biden som USA's nye præsident vil der med omgående virkning gælde særlige sikkerhedsforanstaltninger i Washington D.C.

Det har præsident Donald Trump godkendt mandag, skriver Reuters.

Tiltaget skal forhindre uroligheder som sidste uges angreb på kongresbygningen, efter at forbundspolitiet FBI har advaret om planer for væbnede protester i alle USA's 50 stater i dagene op til indsættelsesceremonien.

Nationalgarden er nu tydeligt tilstede omkring Capitol Hill i Washington D.C. (Foto: LINDSEY WASSON © Scanpix)

FBI har modtaget informationer om en gruppe, som advarer om et "massivt oprør", hvis der gøres forsøg på at fjerne Donald Trump fra præsidentembedet.

Det viser et internt notat, som tv-stationen ABC News har fået.

Gruppen har desuden planer om at "storme" regeringsbygninger og retsbygninger i alle stater, den dag Biden bliver indsat.

"Et stort oprør"

De bekymrende oplysninger kommer samtidig med, at Demokraterne i Repræsentanternes Hus gør klar til at stille præsident Trump for en rigsret for hans rolle i stormen på kongresbygningen.

Demokraterne har udarbejdet en anklage, som de vil sende til afstemning, med mindre vicepræsident Mike Pence benytter en tilføjelse til USA's forfatning til at fjerne Trump fra magten.

- FBI har modtaget oplysninger om en identificeret væbnet gruppe, der har til hensigt at rejse til Washington D.C. den 16. januar, lyder det ifølge ABC News i FBI-notatet.

Her har gruppen advaret om, at der vil ske "et stort oprør", hvis Kongressen forsøger at fjerne præsidenten før tid.

Sikkerhedsminister trækker sig

USA's fungerende minister for indenlandsk sikkerhed, Chad Wolf, har meddelt, at han trækker sig fra sin post.

Det oplyser han i et brev til sine medarbejdere mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters ifølge Ritzau.

Dermed bliver han den seneste i rækken af præsident Donald Trumps ministre til at trække sig efter sidste uges dødelige angreb på USA's Kongres.

Wolf skriver i brevet ifølge CNN, at han trækker sig fra sin post med øjeblikkelig virkning på grund af "igangværende sagsanlæg, der udfordrer min autoritet som minister".

- Jeg er ked af at tage dette skridt, da det var min intention at tjene ministeriet indtil afslutningen på denne administration, skriver Wolf.

I løbet af sine 14 måneder posten har Chad Wolf's rolle gentagne gange været genstand for søgsmål i forbindelse med Trump-administrationens immigrationspolitik.

Chad Wolf var fungerende minister for indenlandsk sikkerhed, men Trump ville - indtil i sidste uge - gerne have ham formelt godkendt til posten. (Foto: POOL New © Scanpix)

Kaldte optøjer "frastødende"

Onsdagens optøjer bliver ikke nævnt i brevet.

Men dagen efter uroen trak Trump Wolfs nominering til at blive permanent minister for indenlandsk sikkerhed tilbage. Det skete, bare tre timer efter at Wolf havde opfordret præsidenten til at fordømme optøjerne.

Ifølge mediet CNBC tog Wolf efter angrebet på Kongressen afstand fra begivenhederne og kaldte optøjerne for "tragiske og frastødende".

Uddannelsesminister Betsy DeVos og transportminister Elaine Chao trak sig i sidste uge fra deres poster som direkte konsekvens af angrebet mod Kongressen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter