FBI advarer om farlig 18-årig: Betaget af Columbine-skyderi

En bevæbnet 18-årig kvinde er ifølge FBI meget optaget af skyderiet på Columbine High School for 20 år siden.

12 elever og en lærer mistede livet 20. april 1999, da to teenagere skød vidt omkring sig med automatvåben på Columbine High School (arkivfoto) (Foto: Mark Leffingwell © Scanpix)

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, advarer om en 18-årig farlig og bevæbnet kvinde i delstaten Colorado.

Ifølge politiet er den unge kvinde 'betaget' af masseskyderiet på Columbine High School, der i 1999 kostede 12 elever og en lærer livet.

Advarslen har fået myndighederne til at udstede en sikkerhedsalarm til Columbine High School og adskillige andre skoler i Denver-området.

På lørdag er det 20-årsdagen for Columbine-massakren, hvor to bevæbnede teenagere stormede deres gymnasium i Denver-forstaden Littleton.

18-årige Eric Harris og 17-årige Dylan Klebold skød i løbet af tre kvarter omkring sig med halvautomatiske våben i skolebiblioteket og andre steder på skolen, inden de tog deres eget liv. 12 elever og en lærer døde og 24 elever blev såret.

På det tidspunkt var skyderiet det mest dødelige skoleskyderi i USA's historie.

I går besluttede sheriffen i Jefferson County, at adgangen til Columbine High School og 21 omkringliggende skoler skulle begrænses, men at aktiviteterne i skolen kunne fortsætte som normalt.

På Twitter oplyser politiet i Jefferson County, at en 18-årig kvinde ved navn Sol Pais er sat i forbindelse med sagen af FBI. Hun er ifølge FBI bevæbnet og 'anses som værende ekstremt farlig'.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter