FBI bekræfter efterforskning af russisk indblanding i valg

Amerikanske FBI er i færd med en aktiv efterforskning af russisk manipulation af det amerikanske præsidentvalg

FBI-chef James Comey (t.v.) og chef for NSA Mike Rogers skal i dag svare på spørgsmål omkring Ruslands mulige indblanding i det amerikanske præsidentvalg. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

FBI bekræfter i en høring, at man har en aktiv efterforskning omkring Ruslands mulige indblanding i det amerikanske præsidentvalg samt forbindelser til præsident Donald Trump.

Det siger FBI's chef, James Comey, i en åben høring i Kongressen.

Efterforskningen involverer potentielle relationer mellem medlemmer af Donald Trumps stab og Rusland samt et potentielt aktivt samarbejde mellem Rusland og Donald Trumps kampagne.

- FBI undersøger Ruslands manipulation i valgkampen. Det inkluderer forbindelser mellem medlemmer af Trumps kampagne og Rusland samt muligt samarbejde.

- Det er en igangværende efterforskning, der er fortrolig. Så jeg kan ikke sige mere om, hvem den inkluderer, eller hvad der er fundet, siger James Comey.

FBI-chefen afviser dog, at FBI eller andre dele af USA's justitsmyndigheder har aflyttet præsident Donald Trump.

Præsident Donald Trump anklagede i en stribe beskeder på det sociale medie Twitter tidligere præsident Barack Obama for at have aflyttet Trumps kampagne ved præsidentvalget i 2016.

- Med hensyn til Trumps tweets har jeg ingen information, der støtter de anklager.

- Det samme gælder for hele justitsministeriet. Der er intet, der støtter de anklager, siger James Comey.

Han redegjorde derefter for, hvordan det amerikanske retssystem virker. Det indebærer, at en præsident ikke kan beordre aflytninger, da det altid skal igennem en uafhængig domstol.

- Det er slet ikke noget, en præsident kan, siger Comey.

Han advarer imod at drage konklusioner, når han ikke kan svare på spørgsmål. Han siger derudover, at det ikke er til at sige, hvor lang tid efterforskningen vil fortsætte.

/ritzau/

Facebook
Twitter