FBI-chef modsiger Det Hvide Hus: Tilliden til Comey fejlede intet

FBI-chef McCabe understregede, at ingen kan stoppe FBI's undersøgelse af mulig russisk indblanding i præsidentvalget.

- Jeg havde den største respekt for direktør Comey, lød det fra Andrew McCabe.

FBI vil fortsætte efterforskningen af mulige bånd mellem Donald Trumps præsidentkampagne og Rusland.

Det lovede fungerende FBI-chef Andrew McCabe under en høring i Senatet i Washington. Det skriver Ritzau.

Høringen handlede om trusler mod USA's sikkerhed, og det var planen, at den nu fyrede FBI-direktør James Comey skulle have siddet i McCabes stol.

Fyringen af James Comey har fået adskillige kritikere til at mistænke præsidenten for at forsøge at lukke en undersøgelse af sin egen regerings påståede forbindelser til Rusland ned. En efterforskning som Comey stod for.

Afviser mistillid til Comey

Det Hvide Hus' talskvinde, Sarah Huckabee Sanders, sagde i går, at Comey blev fyret, fordi Det Hvide Hus over en længere periode havde mistet tilliden til FBI-direktøren.

Blandt andet sagde hun, at Comey 'smed en stang dynamit' ind i justitsministeriet og 'begik grusomheder ved at omgå kommandokæden', da han sidste år holdt pressemøde om sagen om tidligere præsidentkandidat Hillary Clintons e-mails.

Den fungerende chef for FBI afviste i dagens høring, at de ansatte i FBI havde mistet tillid til Comey, og at han havde 'bred opbakning'.

- Jeg har den højeste respekt for hans betydelige evner og hans integritet.

- Størstedelen af de ansatte i FBI havde en dyb og positiv forbindelse til direktør Comey, sagde Andrew McCabe ifølge CNN under høringen i Senatet.

Ingen forsøg på at lukke sagen

Under høringen afviste McCabe også, at Det Hvide Hus har forsøgt at lukke efterforskningen af den påståede forbindelse mellem Rusland og Donalds Trumps stab ned.

- Der er ikke gjort forsøg på at bremse arbejdet. FBI's dygtige mænd og kvinder kan ikke forhindres i at gøre det, de skal, sagde han.

Samtidig svor han, at han vil informere Senatet, hvis Det Hvide Hus forsøger at gribe ind i efterforskningen.

FacebookTwitter