FBI finder to nye mistænkelige pakker

To nye pakker er sendt til en senator og en tidligere efterretningschef.

Den amerikanske senator Cory Booker fra New Jersey har også fået tilsendt en mistænkelig pakke, der ligner øvrige brevbomber. (Foto: Jim Bourg © Scanpix)

Mens FBI med lys og lygte leder efter gerningspersonerne bag de mange mulige brevbomber, der de seneste dage er blevet sendt til fremtrædende personer og politikere, er to nye mistænkelige pakker dukket op.

I dag er en pakke adresseret til den demokratiske senator Cory Booker blevet fundet på en postcentral i Royal Palm Beach i staten Florida, oplyser forbundspolitiet FBI.

Ifølge nyhedsbureauet AP oplyser FBI, at pakken til Booker ligner de øvrige, der er blevet sendt.

Booker bliver ofte nævnt som en mulig demokratisk præsidentkandidat ved valget i 2020. Han var også nævnt som en mulig vicepræsidentkandidat, da Hillary Clinton stillede op mod Donald Trump i 2016.

Den tidligere direktør for USA's nationale efterretningstjenester James Clapper har også fået tilsendt en mulig brevbombe. (Foto: JOSHUA ROBERTS © Scanpix)

Clapper: Det er terrorisme

FBI har også fundet en pakke stilet til den tidligere direktør for USA's nationale efterretningstjenester James Clapper og tv-stationen CNN. Det skriver avisen New York Times og tv-stationen MSNBC.

Ifølge to unavngivne politikilder blev denne pakke fundet på en postcentral på Manhattan, New York City, tæt på teaterområdet omkring Broadway. En bombeenhed blev med det samme sendt derhen.

Med dagens fund undersøger politiet indtil videre 12 pakker der kan indeholde brevbomber.

- Det er ikke nogen overraskelse. Der er uden tvivl tale om hjemlig terrorisme. Det er jeg ikke i tvivl om, siger James Clapper efter opdagelsen til CNN, hvor han nu arbejder som analytiker.

James Clapper har - ligesom mange andre modtagere af mistænkelige pakker - været kritisk over for præsident Donald Trump. I en interview med CNN sagde han sidste år, at Trump "angriber demokratiet indefra".

Clapper fratrådte som øverste chef for efterretningstjenesten 20. januar 2017, hvor Trump tiltrådte som præsident.

Facebook
Twitter
Emner: