Fejl i sagen mod en afghansk kristen

Der er fejl og mangler i sagen mod en mand i Afghanistan, der har konverteret til kristendommen. Det oplyser sagens dommer. Sagen er derfor sendt tilbage til anklageren. Den kristne afghaner risikerer dødsstraf.

Den 41-årige Rahman kom tilbage til Afghanistan efter ni år i Tyskland, hvor han arbejdede for en en kristen nødhjælpsorganisation. (Foto: APTN © APTN)

Der er fejl og mangler i sagen mod en mand i Afghanistan, der har konverteret til kristendommen. Det oplyser sagens dommer.

- Sagen er på grund af tekniske og lovmæssige fejl og mangler blevet sendt tilbage til anklagemyndigheden, siger dommeren.

Den 40-årige Abdul Rahman blev fængslet tidligere på måneden for at have forkastet islam, og han risikerer nu at blive dømt til døden.

Abdul Rahman blev for to uger siden arresteret, efter at hans familie anmeldte ham for at have konverteret til kristendommen. Den 41-årige Rahman kom tilbage til Afghanistan efter ni år i Tyskland, hvor han arbejdede for en en kristen nødhjælpsorganisation.

Mentalundersøges

Anklageren oplyser søndag, at Rahman skal mentalundersøges for at finde ud af, hvorfor han valgte at konvertere.

Sagen har skabt en krise mellem Afghanistan og de vestlige lande. Den afghanske regering er stærkt afhængig af de NATO-styrker, som befinder sig i landet for at bekæmpe den tidligere regerende taliban-milits.

Facebook
Twitter