Fem argentinske turister blandt dræbte i New York

Fem argentinere er blandt ofrene i et angreb med en pickup truk på Manhattan.

Angrebet skete tirsdag eftermiddag lokal tid, hvor føreren af en pickup truck tilsyneladende med fuldt overlæg kørte imod trafikken. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

Fem personer fra Argentina og en fra Belgien er blandt de otte personer, der tirsdag mistede livet i et dødeligt angreb i New York.

Det bekræfter de to landes udenrigsministerier natten til onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

De fem argentinere var alle venner, og de var rejst til New York fra den argentinske by Rosario. De var i USA for at fejre, at det var 30 år siden, at de blev færdige med deres uddannelse på et teknisk universitet i Rosario.

- Argentina understreger sin stærkeste fordømmelse af terrorhandlinger og vold i alle afskygninger og gentager behovet for at styrke kampen mod denne plage, lyder det i en udtalelse fra den argentinske regering.

Også en belgisk borger blev dræbt i angrebet.

Det oplyser det belgiske udenrigsministerium på Twitter, hvor landets udenrigsminister, Didier Reynders, sender kondolencer til de pårørende.

Der er også både argentinere og belgiere blandt de i alt 11 sårede.

Ingen danskere blandt dræbte

Der er ingen meldinger om, at der skulle være danskere blandt ofrene.

Det har natten til onsdag ikke været muligt at træffe Udenrigsministeriets Borgerservice til en kommentar om eventuelt involverede danskere.

Angrebet skete tirsdag eftermiddag lokal tid, hvor føreren af en pickup truck tilsyneladende med fuldt overlæg kørte imod trafikken på en række gader nær World Trade Center på Manhattan i New York.

Den mistænkte gerningsmand er 29 år og kommer fra Tampa i Florida. Han er dog født i Usbekistan og kom først til USA i 2010. Han er permanent og lovlig beboer i USA.

Manden blev skudt i maven af politiet og anholdt. Han er i kritisk tilstand. Myndighederne forventer dog, at han overlever.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter