Fem israelske soldater dræbt i kampe ved Gaza-tunnel

En palæstinensisk kommandostyrke forsøgte at komme ind i Israel gennem en af de berygtede Gaza-tunneler.

Soldaterne blev dræbt nær grænsen til Gaza. (Foto: BAZ RATNER © Scanpix)

Fem israelske soldater har mistet livet i kampe med en palæstinensisk kommandostyrke, der forsøgte at nå ind i Israel gennem en af de tunneler, militante palæstinensere har bygget fra Gazastriben.

Sammenstødet skete ved Nahal Oz, nær grænsen til Gaza.

Det israelske forsvar fortæller, at der var tale om unge soldater på 21, 19 og to på 18 år. Den femtes alder er ikke kommet frem.

53 soldater er døde

- Soldaterne blev dræbt under kampe, da terroristerne forsøgte at gennemføre et angreb, hvor de anvendte tunnelskakten, der leder fra Gazastriben til Nahal Oz. Soldaterne forpurrede forsøget ved at opdage gruppen og uskadeliggøre en af terroristerne, lyder det i en udtalelse fra forsvaret ifølge Reuters.

Sammenstødet skete mandag, hvor også fem andre israelske soldater mistede livet. Dermed har Israel mistet 53 soldater, siden offensiven mod Gaza blev iværksat 8. juli.

Kvinder og børn blandt de dræbte

Samtidig har 13 palæstinensere mistet livet i to forskellige israelske angreb i Gazastriben natten til tirsdag.

Syv palæstinensere blev dræbt, da Israel bombede et område i byen Rafah i den sydlige del af Gaza. Blandt de dræbte var fire kvinder og et enkelt barn, som døde, da en bygning på tre etager styrtede sammen, oplyser en talsmand for den palæstinensiske redningstjeneste.

I et angreb på Bureij-flygtningelejren i den centrale del af Gaza mistede yderligere seks personer livet, og 15 personer blev såret efter israelsk artilleribeskydning. Tre børn og to kvinder døde i angrebet.

Mere end 1.100 har mistet livet

Dødstallet nærmer sig dermed 1.100, siden Israel indledte en militær offensiv i området 8. juli.

Offensiven begyndte primært med luftangreb, men blev siden udvidet til også at inkludere en mission på landjorden, der har til formål at finde og ødelægge de tunneler, der forbinder Gaza med Israel.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter