Fem migranter får lov til at forlade Mærsk-skib – resten må vente

Fire børn og en gravid kvinde har fået lov til at forlade containerskibet Alexander Maersk. 108 migranter er stadig ombord.

Containerskibet samlede 113 migranter op i Middelhavet natten mellem torsdag og fredag efter en anmodning fra den italienske kystvagt. (Foto: DANILO CAMPAILLA © Scanpix)

Fem personer har fået lov til at forlade det danske containerskib, som natten til fredag samlede 113 nødstedte migranter op i Middelhavet.

Det oplyser Mærsk til DR Nyheder. Derudover har skibet fået forsyninger ombord for bedre at kunne tage sig af migranterne.

- Det er først og fremmest tæpper, så de kan holde sig varme, og så er det mad til alle, for det er klart, at skibet ikke allerede havde de fornødenheder, så det havde vi behov for at få fra de italienske myndigheder, siger Signe Wagner, pressechef i AP Møller Mærsk.

Stadig 108 migranter ombord

Migranterne blev samlet op af containerskibet, der sejler under dansk flag, natten mellem torsdag og fredag i internationale farvande efter anmodning fra den italienske kystvagt, oplyser Mærsk.

Siden har skibet ventet på, hvad der skulle ske med de mange migranter, mens containerskibet har ligget for anker lige ud byen Pozzallo på Siciliens sydlige kyst.

Det fik i går Danske Rederier til at kræve en hurtig afklaring fra italienerne, så danske handelsskibe ikke skal lide under, at Italiens nye regering fører en skrappere kurs over for migranter.

Ifølge en dansk menneskerettighedsekspert er der ingen tvivl om, at det er Italien, der skal tage imod migranterne.

Både Mærsk og de 108 migranter må imidlertid vente med at få afklaring om deres videre skæbne.

- Vi afventer stadig yderligere instruktioner, om hvad der skal ske med de ombordværende, siger Signe Wagner.

Ifølge Mærsk har containerskibet Alexander Maersk siden 2015 assisteret i syv redningsaktioner, mens det er anden gang, at skibet tager nødstedte ombord.

Ifølge BBC har Italien modtaget over 16.000 af de omkring 41.000 migranter, der har krydset Middelhavet indtil videre i 2018, mens mere end 600.000 migranter har nået støvlelandet fra Libyen i løbet af de seneste fire år.

Facebook
Twitter