Fem personer dræbt og to såret efter angreb med bue og pil i Norge

Den formodede gerningsmand er blevet anholdt.

Politiet blev tilkaldt kort efter klokken 18. (Foto: © Joakim Fjeldli, Ritzau Scanpix)

Fem personer er blevet dræbt i den norske by Kongsberg, efter at en person er gået rundt i byen med bue og pil her til aften. Derudover er to personer såret.

Det oplyser norsk politi på et pressemøde.

Politiet har anholdt en mand, som man formoder er gerningsmanden. Man mener ikke, at der er medgerningsmænd på fri fod, og derfor leder politiet her til aften heller ikke efter andre personer.

- Der har været en konfrontation mellem gerningsmanden og politiet. Men selve anholdelsen kan jeg ikke sige noget om, siger politichef i Kongsberg Øyvind Aas.

Politiet ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange ofre der præcist er i sagen.

Det oplyses heller ikke, hvilket motiv der skulle ligge bag handlingen. Det er stadig for tidligt at sige noget om, lyder det fra Øyvind Aas.

En journalist spørger, om der kan være tale om et terrorangreb.

- Tiden vil vise, hvad motivet har været for handlingen. Lige nu forholder vi os til det, vi ved: Vi har flere kvæstede, og vi har også omkomne, og vi har pågrebet en gerningsperson, siger Øyvind Aas ifølge NRK.

Hør politichefen fortælle her:

Den anholdte er blevet kørt til arresten i Drammen.

- Der er fortsat stor politiaktivitet, og det skyldes, at gerningspersonen har bevæget sig over et stort område, siger Øyvind Aas, som tilføjer, at man er i gang med at sikre spor.

- Vi bruger meget mandskab og alle de ressourcer, som er tilgængelige, siger han.

Aas fortæller også, at mere politi er på vej til området fra andre politidistrikter. Desuden er det blevet besluttet, at politiet i området nu er bevæbnet - det er norsk politi ellers ikke.

Ifølge 'Store norske leksikon' bor der omkring 27.000 i kommunen.

Gik rundt i centrum

Ifølge politiet gik gerningsmanden rundt i centrum af Kongsberg, der ligger cirka 80 kilometer vest fra Oslo, og skød mod personer.

Anmeldelsen tikkede ind klokken 18.13, og på Twitter skrev det lokale politi, at der var tale om en "alvorlig hændelse".

Politiet har ikke oplyst, hvor gerningsmanden har været undervejs, men til VG oplyser en pressetalsmand hos Coop i Norge, at der har været en "alvorlig hændelse" i deres supermarked i byen. Hun siger også, at ingen af deres ansatte er kommet fysisk til skade.

Den norske pendant til PET, PST, er blevet orienteret, skriver VG. Det samme er tilfældet for justitsminister Monica Mæland.

- Vi er i tæt dialog med det ordinære politi, siger seniorrådgiver i PST Martin Bernsen til VG.