Femte kraftigste jordskælv i 110 år

Jordskælvet i Chile er et af de kraftigste, der er registreret i over 100 år. Dødstallet har passeret 300, og en halv million hjem anlåes at være gjort ubeboelige.

Jordskælvet i Chile er et af de kraftigste, der er registreret i over 100 år. Mere end 300 er omkommet, og en halv million hjem anlåes at være gjort ubeboelige. (Foto: © Ian Salas, Scanpix)

Mere end 300 mennesker er nu officielt meldt omkommet efter et voldsomt jordskælv, målt til 8,8 Richter, som i går morges ramte Chile.

Det oplyser Chiles indenrigsminister.

Jordskælvet er det femte kraftigste registreret siden år 1900, og cirka halvanden millioner hjem er blevet mere eller mindre ødelagt, lydet en vurdering.

Det anslåede tal omfatter en halv million svært beskadigede boliger, "som det formentlig ikke vil være muligt at gøre beboelige igen", oplyser Chiles boligminister Patricia Poblete.

Det 8,8 Richter voldsomme skælv har trukket et spor efter sig af forvredne bygninger og ødelagte broer. Særligt hårdt ramt er Chiles tredjestørste by Concepcion 440 kilometer sydvest for hovedstaden Santiago.

Efter jordskælvet blev der udsendt tsunamivarsel for 50 nationer i Stillehavsområdet. For nogle timer siden blev Hawaii ramt af tsunamibølger, men der er ingen rapporter om tilskaddekomne og ødelæggelser. Tsunamivarslet er nu afblæst igen.