Ferguson-betjent der dræbte Michael Brown: Han lignede en dæmon

Betjenten der skød og dræbte Michael Brown forklarer til juryen, at han han handlede i selvforsvar.

Vrede borgere har kastet med flasker og råbt slagord mod politiet i Ferguson efter nyheden om at betjenten, der skød Michael Brown, ikke bliver tiltalt. (Foto: Scott Olson © Scanpix)

Den amerikanske by Ferguson er brudt ud i brand og voldsomme protester.

Det sker, efter juryen i Missouri USA i nat besluttede ikke at rejse tiltale mod den hvide betjent, der skød og dræbte den sorte amerikaner Michael Brown.

Beslutningen fra juryen kommer blandt andet efter omfattende afhøring af betjenten.

Bad Brown om at stoppe

Hans vidneudsagn fra retten, der blev gjort offentligt efter beslutningen, forklarer, hvorfor han af flere gange følte sig nødsaget til at affyre skud mod Michael Brown.

Ifølge betjenten løb Brown hen imod ham, selvom han flere gange sagde, at Brown skulle stoppe.

-Jeg bliver ved med at sige til ham, at han skal lægge sig ned på jorden. Det gør han ikke. Jeg affyrer en række skud. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg skød - kun at jeg skød, siger betjenten, i følge dokumenterne, der kom ud i nat.

Betjenten, der har sparket gang i de voldsomme uroligheder og genantændt racedebatten i USA, forklarer, at han skød mod Michael Brown i flere runder.

Kroppen lavede et spjæt-Jeg ved, at jeg missede et par skud. Jeg ved ikke hvor mange, men jeg ved, at jeg ramte mindst en gang, fordi jeg så hans krop lave et spjæt.Ifølge betjenten løb Brown stadig mod ham, nu med sin venstre hånd knyttet. Betjenten affyrede så en række skud mere.-Jeg ved, at jeg ramte ham mindst en gang, fordi han spjættede igen, siger betjenten.Han følte sig truet af, at Brown, på trods af skuddene, nærmede sig ham.Lignede, han ville løbe lige igennem mig-Med det ansigt han havde, så det ud som om, at han ville løbe lige igennem mig. Som om jeg ikke var der, siger betjenten.-Han havde det mest intense, aggressive ansigt. Den eneste måde jeg kan beskrive det, er at han lignede en dæmon. Så vred så han ud, tilføjer han.Efter at have affyret adskillige skud af, stoppede Brown op.-Da kuglen trængte ind i ham, blev hans ansigt blankt, vreden forsvandt. Det var væk, jeg vidste, at han ville stoppe, at jeg havde stoppet truslen, siger betjenten.Betjenten fortæller, hvordan Brown stoppede op.-Da han faldt, faldt han ned på sit ansigt, siger betjenten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk