Feriested nær Malis hovedstad angrebet

Feriestedet Campement Kangaba er populært blandt vesterlændinge. To meldes dræbt.

Efter angrebet mod Campement Kangaba kunne man se røg stige mod himlen. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

Et luksusferiested i Dougourakoro øst for Malis hovedstad, Bamako, blev søndag aften angrebet. To personer meldes dræbt.

Ifølge minister for sikkerhed og civilbeskyttelse Salif Traore stod militante islamister bag angrebet.

- Det er et jihadistangreb. Maliske sikkerhedsstyrker greb ind, siger Salif Traore.

Han tilføjer, at den ene af de to dræbte er fransk-gabonesisk. Det andet dødsoffers nationalitet er ikke umiddelbart kendt.

Sikkerhedsministeriet oplyser, at sikkerhedsstyrker foreløbig har reddet 32 gæster ud fra feriestedet.

Har advaret om øget trusselsniveau

Styrker fra både Mali og Frankrig rykkede søndag aften kort før klokken 20 ud til Campement Kangaba, der er populært blandt vesterlændinge.

USA's ambassade i landet har for ganske nylig advaret amerikanske statsborgere om et muligt øget trusselsniveau mod vestlige diplomatiske missioner, religiøse samlingssteder og andre steder i Bamako, som vesterlændinge hyppigt frekventerer.

Det afrikanske land blev udsat for et militærkup i marts 2012. Kuppet blev efterfulgt af et islamistisk oprør, som destabiliserede landet yderligere.

Der har siden 2013 været en FN-mission med 10.000 fredsbevarende soldater i landet, ligesom Frankrig har tropper i landet.

Udenrigsministeriet har ikke umiddelbart kendskab til nogen danske sårede, og der er sent søndag heller ingen danskere, der har henvendt sig om angrebet.

11 danskere har skrevet sig på den såkaldte danskerliste, men Borgerservice vil ikke udelukke, at der kan være flere danskere i Mali.

Der er desuden udsendte fra det danske forsvar i Mali.

https://twitter.com/UMBorgerservice/status/876507809285910528

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter