Filippinernes Duterte har ikke tid til at besøge Trump

Filippinernes præsident har travlt, og kan derfor ikke umiddelbart sige ja til en invitation fra Donald Trump.

Her kan du se Rodrigo Duterte fortælle, at han endnu ikke ved, om han har tid til at acceptere invitationen fra den amerikanske præsident, Donald Trump.

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, er usikker på, om han vil acceptere en invitation til at besøge USA's præsident, Donald Trump.

- Jeg har travlt. Jeg kan ikke bare forpligte mig til det. Jeg skal også til Rusland og Israel, siger Duterte ifølge nyhedsbureauet AFP til en samling journalister under et officielt besøg i hjembyen Davao.

Trump inviterede den kontroversielle Duterte til Det Hvide Hus under en telefonsamtale mellem de to lørdag aften amerikansk tid.

De to snakkede om en række emner, deriblandt den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, og Dutertes krig mod stoffer, der har ført til brud på menneskerettigheder via en lang rette henrettelser og overgreb i Filippinerne.

Invitationen har af samme grund efterfølgende medført kritik. På samme måde har flere bedt Trump om at sætte Duterte på plads, hvis mødet bliver til noget.

Det gælder blandt andre FN's kommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra'ad al-Hussein.

Donald Trump har allerede planlagt et besøg til Filippinerne i november.

Duterte kom til magten i Filippinerne i juni 2016. Her erklærede han straks krig mod stoffer og stofmisbrug. I de første seks måneder blev 6.000 personer ifølge CNN dræbt, fordi de brugte eller solgte stoffer.

/ritzau/