Filippinsk politi dræber 32 narkomistænkte på et enkelt døgn

Præsident Rodrigo Dutertes hårde tilgang til landets narkokriminelle kostede forleden 32 livet.

Politichef Romeo Caramat fortalte på et pressemøde om den razzia, der fra mandag nat til tirsdag eftermiddag, kostede 32 mennesker livet. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)

Flere tusinde mennesker har det seneste års tid mistet livet i forbindelse med Filippinernes præsident Rodrigo Dutertes kamp mod stoffer.

Fra mandag nat til tirsdag eftermiddag dræbte landets politifolk 32 mennesker som en del af en række razziaer. Derudover er mere end 100 mennesker varetægtsfængslet, skriver The Guardian.

Ifølge politichef Romeo Caramat fandt i alt 67 politioperationer sted i provinsen Bulacan, som ligger nord for hovedstaden Manilla:

- Vi har gennemført enkeltstående og store operationer tidligere. Indtil videre er dette antal af tilskadekomne og døde det højeste. Vi ønskede at chokere og skabe ærefrygt blandt de her narkopersonligheder, sagde han ved en pressekonference.

Præsident roser indsats

Fra præsident Rodrigo Dutertes side er der lutter ros til politiets indsats, og han kalder det store antal døde en succes.

Bulacan har spillet en vigtig rolle i kampen mod stoffer. 425 mennesker er blevet dræbt i byen, mens 4.000 ifølge politichef Romeo Caramat er blevet anholdt.

Duterte blev valgt som præsident sidste år blandt andet på et løfte om at komme landets narkobander til livs. Præsidenten har desuden sat navn på flere lokalpolitikere, politifolk og dommere, som mistænkes for at være indblandet i narkohandel.