Fire danskere reddet fra forulykket skib

Der var fire danskere om bord på det strandede skib Costa Concordia. De er alle reddet og har det godt.

Der var fire danske statsborgere om bord på krydstogtskibet Costa Concordia, der er sejlet på grund ved Italiens kyst fredag aften (Foto: Stringer © Scanpix)

Der var fire danske statsborgere om bord på krydstogtskibet Costa Concordia, der er sejlet på grund ved Italiens kyst fredag aften. De er evakueret fra skibet og har det efter omstændighederne godt, oplyser Udenrigsministeriet til Ritzau.

- Udenrigsministeriet kan bekræfte, at der var fire danske statsborgere om bord på krydstogtskibet Costa Concordia, siger vagtchef Peter Niebuhr fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Alle fire er blevet evakueret og har det efter omstændighederne godt. Den danske ambassade i Rom bistår de fire danskere, siger han.

Leder efter flere ofre

Skibet stødte på grund ved den italienske vestkyst fredag aften. Mindst tre mennesker er omkommet på skibet, der havde 4200 mennesker om bord. Det oplyser chefen for den italienske kystvagt, Luciano Nicastro.

I øjeblikket gennemsøger man skibet og vandet for at se, om der er flere ofre. Tidligere forlød det ellers, at der var seks eller otte dræbte, men det tal var tilsyneladende ikke korrekt.

Blandt passagererne var 1000 italienere, 500 tyskere og omkring 150 franskmænd. Krydstogtsejlads i Middelhavet er en yderst populær rejseform for tiden.

Det største skib i Costa-flåden

De to danske rejsebureauer Nyhavn Rejser og Team Benns sælger rejser med Costa Concordia. Begge selskaber oplyser til Ritzau, at de ikke har gæster med på den aktuelle tur.

- Det er ikke sæson for krydstogter i Middelhavet på denne tid af året. Vi har ingen passagerer med på denne tur, men i sommerperioden er det et typisk rejsemål også for danskere, siger Henrik Fuglsang, administrerende direktør i Nyhavn Rejser.

Costa Concordia er et af de største skibe i selskabet Costas flåde. Det har 1500 kabiner og ikke mindre end fem restauranter.

Derudover er der adskillige sportsfaciliteter og et spaområde på 6000 kvadratmeter.

Facebook
Twitter