Fire dræbt efter kollaps af tyrefægtertribune i Colombia

En tribune bygget i træ styrtede søndag sammen under en tyrefægterfestival i byen El Espinal.

Indbyggere betragter resterne af den sammenstyrtede tribune i byen El Espinal sydvest for Bogota i Colombia. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

Fire mennesker er blevet dræbt og mindst 30 alvorligt såret, efter en tyrefægtertribune i byen El Espinal i det centrale Colombia søndag kollapsede.

De dræbte er to kvinder, en mand og et barn, oplyser guvernøren i Tolima-provinsen ifølge Reuters til lokale medier.

I videoer, som blandt andet er blevet delt på sociale medier, kan man se, hvordan en del af tribunen, der var bygget af træ, styrter sammen ned i arenaen, hvor der foregik et tyreløb i forbindelse med en helligdag.

Kaotiske scener

Ulykken skete under et tyrefægter-event, der i Colombia kaldes Corraleja. Det er en slags tyre-festival, hvor højdepunktet er dagen, hvor man invitere de modigste folk ned i arenaen for at løbe med tyren. Det fortæller DR's Sydamerika-korrespondent, Kristian Almblad.

- Billederne vi ser fra byen Espinal i det centrale Colombia, er dybt tragiske. Tribunen, der ser ud til at være udgjort at en slags stilladser, begynder pludselig at styrte sammen, og de folk der befinder sig i denne del af arenaen, vælter til jorden, siger han og fortsætter:

  • På sociale medier er der blevet delt videoer af kollapset, hvor en del af tribunen styrter sammen. (Foto: GOLD RUSH COLOMBIA © Ritzau Scanpix)
  • A part of the grandstand in a bullring collapses during the celebrations of the San Pedro festivities, in El Espinal, Colombia June 26, 2022 in this screen grab obtained from social media video. Gold Rush Colombia/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. (Foto: GOLD RUSH COLOMBIA © Ritzau Scanpix)
1 / 2

- Forfærdelige og kaotiske scener i en begivenhed, hvor vi ved, der også var mange børn på tribunerne.

Samtlige personer er reddet ud af den sammenstyrtede tribune, oplyser myndighederne, og de sårede, der tæller omkring 70 personer, bliver behandlet på hospitaler både i Espinal, men også i nabobyerne Ibague og Melgar.