Fire dræbt i Canadas værste skoleskyderi i årtier

- Naturligvis er det her alle forældres mareridt, siger premierminister Justin Trudeau om massenedskydning.

Skolen i La Loche, hvor fem blev dræbt og to såret. (Foto: handout © Scanpix)

Fire personer er dræbt, og to er hårdt såret ved et skoleskyderi i Canada fredag. Det oplyser det canadiske politi natten til lørdag dansk tid.

Den formodede gerningsmand er anholdt byen La Loche i provinsen Saskatchewan. Der er foreløbig ingen oplysninger om den mistænktes identitet. Motivet til handlingen kendes heller ikke, men situationen skulle være under kontrol.

De to personer, som er ramt af skud, men er i live, er i kritisk tilstand ifølge premierminister Justin Trudeau, som i første omgang oplyste, at der var fem dræbte personer.

- Naturligvis er det her alle forældres mareridt, siger Justin Trudeau fra Davos i Schweiz, hvor han deltager i World Economic Forum.

Tragedien skete på en skole i La Loche. Byen ligger i et fjerntliggende område af Saskatchewan i det vestlige Canada.

En elev fortæller til CBC, at der blev skudt flere gange på skolen.

- Jeg løb ud fra skolen. Der blev skreget meget, og der blev skudt omkring seks, syv gange, inden jeg nåede ud, siger Noel Desjarlais til CBC.

Ifølge den lokale avis Starphoenix fandt skyderiet sted i en bygning, som huser 7. til 12. klasse. 900 elever går på La Loche-skolen. Forældre blev bedt om ikke at nærme sig skolen.

I modsætning til USA er masseskyderier forholdsvis sjældne i Canada. Våbenlovgivningen er mere restriktiv end i nabolandet.

/ritzau/