Fire gidsler fra supermarked-drama begraves i Israel

De fire dræbte jøder fra sidste uges terrorangreb i Paris bliver begravet ved en fælles ceremoni i Jerusalem.

De fire gidsler, der blev dræbt under et gidseldrama i et jødisk supermarked i Paris, skal begraves i Israel. (Foto: -Scanpix © Scanpix)

I dag bliver de fire jøder, der blev dræbt under en gidseltagning i et supermarked i den franske hovedstad, Paris, i fredags, begravet i Israel.

Yoav Hattab, Philippe Braham, Yohan Cohen og Francois-Michel Saada bliver begravet ved en fælles ceremoni på kirkegården Givat Shaul, der ligger i den vestlige udkant af Jerusalem.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, præsident, Reuven Rivlin samt medlemmer af Israels fransktalende samfund vil deltage i ceremonien.

Stort område lukket for trafik

Herudover ventes det, at mange almindelige mennesker vil deltage, og politiet har lukket et stort område omkring kirkegården for trafik.

Mandag blev de fire dræbte gidslers lig udleveret fra retsmedicinsk afdeling i Paris, hvorefter de blev fløjet til Israel. De ankom til Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv natten til tirsdag.

Franske specialstyrker stormede det jødiske supermarked omkring klokken 17 fredag og dræbte gidseltageren Amedy Coulibaly. Ifølge anklagemyndigheden var de fire gidsler blevet dræbt før aktionen.

Forsøgte at tage våben

Et øjenvidne fortæller til radiostationen Europe 1, at et af gidslerne forsøgte at tage et våben, som Coulibaly havde stillet fra sig, for at skyde gidseltageren, men i stedet for blev gidseltagerne selv skudt.

Coulibaly sagde kort tid inden sin død i et telefoninterview, at han angreb supermarkedet, fordi han ville ramme jøder. Samtidig sagde han, at han havde tilknytning til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Derudover påstod han, at han arbejdede sammen med de to brødre, der ligeledes fredag blev dræbt i en politiaktion uden for Paris. Brødrene stod bag onsdagens angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer blev dræbt.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter