Fire millionbyer vil forbyde dieselbiler fra 2025

Forurening er et massivt problem, og håbet med et dieselforbud er at fremme brugen af cykler og elbiler.

Borgmestrene i hovedstæderne Paris, Mexico City, Madrid og Athen vil give forurening fra dieselbiler dødsstødet.

Derfor meddeler de fire ledere, at deres byer skal være lukket land for køretøjer drevet af diesel fra midten af det kommende årti. Det skriver BBC.

Håbet er en renere luft i de travle millionbyer.

I Paris er der allerede taget en række skridt for at presse dieselbilerne ud af byens gader. Blandt andet må køretøjer registreret før 1997 ikke køre rundt i Paris.

Én gang om måneden er den berømte strækning på Champs-Élysées helt lukket for biltrafik.

- Vores by er ved at implementere en modig plan. Vi vil gradvist forbyde de mest forurenende køretøjer på vejene, siger Paris' borgmester, Anne Hidalgo til BBC.

- Vores ambition er klar, og vi er begyndt at rulle den ud. Vi vil forbyde diesel i vores by ved at benytte os af Tokyos model, siger hun videre med henvisning til et lignende tiltag i den japanske hovedstad.

Meldingen om et forbud mod dieselbiler fra 2025 kommer i forbindelse med C40-mødet i Mexico City, hvor borgmestre fra hele verden er samlet for at drøfte udfordringer, de står over for i dag. Her fylder klima meget.

Ved at sætte en stopper for dieselmotorernes forurening med små og farlige partikler håber borgmestrene at fremme brugen af cykler og transport drevet af el.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i Mexico City kæmper med et tvillingeproblem bestående af luftforurening og trafik, siger borgmester Miguel Ángel Mancera.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk