Fire IS-mistænkte er anholdt i Malaysia

Malaysia har anholdt en mand, der i sit hjem var i besiddelse af IS-dokumenter.

Bombeeksplosionen i Indonesiens hovedstad Jakarta har sat myndighederne i nabolandet Malaysia i alarmberedskab, og fire mistænkte er anholdt. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

Malaysias myndigheder har anholdt fire mistænkte militante samt konfiskeret våben og dokumenter med tilknytning til ekstremistgruppen Islamisk Stat (IS). Det oplyser landets nationale politichef, Khalid Abu Bakar.

Sikkerhedsstyrkerne i det overvejende muslimske land har været i højeste beredskab i denne uge i kølvandet på de dødbringende koordinerede angreb i nabolandet Indonesien, som IS hævder at stå bag.

Vicedirektøren for landets antiterrorkorps, Ayob Khan Mydin Pitchay, bekræftede senere over for nyhedsbureauet AFP, at en kniv og IS-dokumenter var blevet konfiskeret i den mistænktes bolig.

I en erklæring siger Khalid, at den 28-årige anholdte malayer har erkendt, at han havde planer om at gennemføre et selvmordsbombeangreb.

- Den mistænkte erkender, at han havde planlagt et selvmordsangreb i Malaysia, og at han ventede på nærmere instrukser fra et medlem af IS i Syrien, siger Khalid.

Politichefen tilføjer, at tre IS-mistænkte malayer blev anholdt af sikkerhedsstyrker 11. januar efter at være deporteret fra Tyrkiet.

/ritzau/AFP