Fire nødhjælpsarbejdere er kvæstet i Syrien

En humanitær konvoj fra Røde Halvmåne er blevet angrebet i Syrien. Det syriske luftvåben har smidt tøndebomber over Aleppo.

Kampene er stadig voldsomme rundt i Syrien. Her er det billeder fra byen Aleppo, som det syriske luftvåben har tøndebombet lørdag. (Foto: Stringer © Scanpix)

Fire medarbejdere i Røde Kors' muslimske søsterorganisation, Røde Halvmåne, er ifølge Reuters blevet kvæstet. Røde Halvmåne oplyser på sin Twitter-konto, at en lastbilchauffør er blandt de sårede.

- Mortergranater ramte i nærheden af holdet og de lastbiler, der var på vej ind i den gamle del af Homs, skriver de på Twitter - hvor de også deler et billede, der viser et skudhul i bagruden på en Røde Halvmåne-bil.

En bombe skulle angivelig være blevet sprængt i luften nær konvojen for at forhindre den i at køre videre.

Ifølge syrisk stats-tv, der kontrolleres af præsident Bashar al-Assad, var det "bevæbnede terrorister", der stod bag angrebet, mens oprørsgrupperne anklager præsidenten for at stå bag.

Nyt luftangreb dræber 20

Angrebet sker samme dag, som nyt luftangreb med tøndebomber ramte byen Aleppo i det nordlige Syrien og dræbt mindst 20 personer, skriver nyhedsbureauet AFP.

Luftangrebet kommer efter en lang række luftangreb, hvor det syriske luftvåben har smidt højeksplosive tøndebomber ned over regeringsfjendtlige områder - og dræbt flere hundrede civile.

Ifølge menneskeretsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder var der to børn blandt de dræbte i lørdagens angreb i Aleppo.

Byen er opdelt

Aleppo i det nordlige Syrien var tidligere landets kommercielle hovedstad. Siden oprørerne indledte en offensiv i juli sidste år, er store dele af byen omdannet til ruiner.

Byen er i dag delt i en regeringsvenlig og regeringsfjendtlig del, og ifølge en lokal medieorganisation angriber det syriske luftvåben dagligt de oprørskontrollerede dele af byen.

Hundredvis er blevet dræbt i en bølge af tøndebombe-angreb siden 15. december, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der har base i Storbritannien og bygger sine oplysninger på et netværk af aktivister og andre kilder fra Syrien.

/ritzau/