Tema FNs klimakonference

Fire personer anholdt: Planlagde angiveligt terror i Paris

Fransk politi har onsdag anholdt tre mænd og en kvinde, som angiveligt var ved at planlægge endnu et terrorangreb i Paris.

Belgisk politi i aktion tirsdag. I dag har en fransk antiterrorenhed anholdt fire personer i Paris. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Terrorberedskabet er stadig højt i Paris efter angrebene i november, og onsdag valgte fransk politi at rykke ud.

Politiets antiterrorenhed har anholdt fire personer, der er mistænkt for at planlægge et terrorangreb i det centrale Paris. Det siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve.

- Vi har oplysninger om en person, som muligvis har i sinde at begå voldelige angreb i Frankrig. Så her til morgen blev han anholdt sammen med tre personer, der opholdt sig sammen med ham, siger ministeren ifølge Ritzau.

FNs klimakonference

Sidste år blev verdens lande enige om den internationale klimaaftale, der skal bremse den globale opvarmning. Nu mødes landene i Marokko for at finde ud af, hvordan man undgår, at verdens temperatur stiger med mere end to grader inden år 2100.

Gå til tema

Anholdelserne fandt sted i Seine-Saint-Denis, der er en nordlig forstad til Paris, og politiet har beslaglagt ammunition til automatvåben og computerudstyr.

De fire personer er nu varetægtsfængslet i henhold til særlige regler, som har været gældende i Frankrig siden angrebene i Paris den 13. november, hvor 130 blev dræbt og 200 blev såret.

Fire politifolk såret i Belgien

Anholdelserne er foretaget dagen efter, at islamister i Bruxelles åbnede ild mod politifolk, som ville foretage en husrazzia. Fire politifolk blev såret - en af dem var en fransk, kvindelig politibetjent. Politiet dræbte den ene af de bevæbnede mænd, en 35-årig algerier. To andre mistænkte er anholdt.

Under politiaktionen i den belgiske hovedstad blev der fundet et flag for Islamisk Stat.

Efterforskere tror, at meget af den planlægning, der gik forud for en islamistisk massakre på 130 mennesker i Paris i november sidste år, skete i Bruxelles.

DR Nyheder