Fire sovende hjemløse tævet ihjel i New York

24-årig mand er anholdt for brutalt angreb med metalrør i Chinatown.

Den anholdte er angiveligt hjemløs ligesom sine ofre. (Foto: LLOYD MITCHELL © Scanpix)

Mens de lå og sov, blev fire hjemløse mænd i nat angrebet og tævet ihjel midt på Manhattan, mens et femte offer fik livstruende skader.

Politiet i New York oplyser til nyhedsbureauet AP, at en 24-årig mand kort derefter blev anholdt nær gerningsområdet og sigtet for at stå bag volden.

- Som det ser ud nu, lader det til at være helt tilfældige angreb, siger Michael Bassadano, leder af politiafdelingen på det sydlige Manhattan til The New York Times.

- Ingen virker til at være blevet angrebet på baggrund af deres race, alder eller andet, tilføjer han.

Politiet fik anmeldelsen omkring klokken 01.50 lokal tid og sendte betjente til området mellem Chinatown og Lower East Side.

Her havde gerningsmanden omkring ti minutter forinden indledt sine angreb i kvarteret The Bowery - om dagen en livlig færdselsåre og om natten et tilholdssted for hjemløse.

Området, hvor de fem hjemløse mænd blev angrebet, er om dagen fyldt med trafikanter, forretningsdrivende og gadesælgere. (Foto: LLOYD MITCHELL © Scanpix)

Gerningsmand var hjemløs

Det første offer blev fundet dræbt af slag i hovedet, formentligt fra et langt metalrør, som politiet har beslaglagt.

Det næste af gerningsmandens voldsofre, en 49-årig mand, der opholdt sig i nærheden, kontaktede selv politiet.

Han overlevede angrebet med jernrøret, men blev indlagt på hospitalet i kritisk tilstand.

Tre andre mænd, der havde søgt ly for natten omkring en karré væk fra de første to angreb, døde ligesom det første offer af hovedskader som følge af stump vold.

Ifølge CBS News er den 24-årige formodede gerningsmand hjemløs ligesom sine ofre.

Myndigheder og frivillige har i de senere år optrappet indsatsen for tackle det massive problem med hjemløse i New York. (Foto: LLOYD MITCHELL © Scanpix)

New York er den amerikanske by med flest hjemløse. I august 2019 registrerede hjemløse-organisationen Coalition for the Homeless 61.674 mennesker som brugere af New Yorks herberger. Derudover viste en årlig optælling i januar ifølge The New York Times, at 3.588 personer på det tidspunkt boede på gaden.

Opdatering: Artiklen er opdateret med tallet for brugerne af byens herberger.