Fire ud af ti seksuelle overgreb i Oslo kan knyttes til netdating

Flere modtagecentre for voldtægtsofre advarer nu mod "naiv" brug af Tinder. Politiet bekræfter tendens.

Datingappen Tinder er voldsomt populær. Men politiet i Oslo vurderer, at den - og andre netdatingsider - ofte kan knyttes sammen med seksuelle overgreb. (Foto: © Mike Blake, Scanpix)

Både politi og flere modtagecentre for voldtægtsofre i Norge siger nu, at antallet af kvinder, som udsættes for et seksuelt overgreb efter at have mødt nogen på nettet eller via dating-apps som Tinder, er stigende.

- Vi begyndte at se en tydelig stigning sidste år i denne kategori, som blandt andet dækker over voldtægter, hvor den første kontakt har været på Tinder eller andre datingsider, siger overbetjent Kari-Janne Lid fra Oslo Politis sektion for volds- og seksualforbrydelser, til avisen VG.

I 2014 faldt 29 procent af alle voldtægtsanmeldelser i Norges hovedstad, Oslo, ind under denne kategori. Sidste år steg denne andel til 40 procent.

Stigningen er ifølge Kari-Janne Lid hovedsagligt knyttet til datingsider og overgreb på internettet, hvor der ikke finder et fysisk møde sted. Juridisk regnes også disse også som et seksuelt overgreb i norsk lovgivning.

Tendensen har fået et modtagecenter for voldtægtsofre i Frederikstad syd for Oslo til at advare mod at bruge Tinder naivt.

- Vi ser flere voldtægter i forbindelse med Tinder-dates. Det er en skræmmende tendens, synes vi, siger centerleder Ann Helen Lomsdalen.

- Der er sket ganske meget i de otte år, jeg har været leder af modtagecentret, tilføjer hun.

/ritzau/NTB

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1121249741258882