Flådechef får sparket efter sag om forsvunden ubåd

15. november meldte argentinsk ubåd om problemer. 15 dage senere opgav Argentinas flåde at finde besætning i live.

Efterladte har kritiseret den argentinske regering for ikke at kommunikere tydeligt nok i sagen om den forsvundne ubåd "San Juan". (Foto: REUTERS/Maxim Shemetov Scanpix © KNUT UTLER / HANDOUT)

Argentina har fyret lederen af flåden oven på en sag om en forsvunden ubåd med 44 søfolk om bord. Det oplyser en unavngiven talsmand fra regeringen.

Avisen La Nación havde tidligere rapporteret, at flådeadmiral Marcelo Eduardo Hipólito Srur var blevet fyret af landets forsvarsminister. Og det bekræfter talsmanden altså nu.

15. november meldte ubåden "San Juan" om problemer med batteriet. Den befandt sig på det tidspunkt flere hundrede kilometer fra kysten.

Siden var der tavshed, og to dage senere meddelte flåden, at den ikke kunne få kontakt med ubåden.

Ifølge flåden havde den i neddykket tilstand kun ilt til besætningen til syv døgn.

Da de syv døgn var gået, kom det frem, at der på dagen for ubådens forsvinden var registreret en eksplosion i havet på det sted, hvor fartøjet sidst havde givet lyd fra sig.

Flådens talsmand Enrique Balbi kaldte lyden "en enkelt, unormal, kort, voldsom".

27. november sagde flåden, at vand var kommet ind i ubådens snorkelmast. Det fik batteriet til at kortslutte, inden den forsvandt.

Og 15 dage efter at ubådens mandskab sidst gav lyd fra sig, opgav flåden at finde den med besætningen i live.

De efterladte har kritiseret den argentinske regering med præsident Mauricio Macri i spidsen for ikke at kommunikere tydeligt nok og for at opgive redningsaktionen.

Fyringen af admiral Marcelo Eduardo Hipólito Srur er første disciplinære handling i ubådssagen.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter