Tema Terror i Bruxelles

Flere anholdelser i Bruxelles i dag

Politiet har taget ni personer ind til afhøring i forbindelse med terror.

Der blev søndag fortaget adskillige anholdelser i Belgien. (Foto: LAURIE DIEFFEMBACQ © Scanpix)

Politiet har foretaget 13 nye aktioner i Bruxelles i dag i forbindelse med terror.

Ni personer blev taget ind til afhøring - de fem blev senere løsladt igen, lyder det i en erklæring fra den offentlige anklager.

Senere i dag tages der stilling til, om de fire sidste fortsat skal være fængslet.

Det oplyses, at de alle er anholdt i forbindelse med terror. Derudover er der endnu ikke yderligere oplysninger - heller ikke om de anholdte sættes i forbindelse med tirsdagens angreb.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

De 13 aktioner blev fortaget i Bruxelles samt i de nordlige byer Mechelen og Duffel tidligt i morges.

Politiet har siden i tirsdags foretaget adskillige aktioner og har indtil videre sigtet tre mænd med direkte forbindelse til angrebene i tirsdags.

I aftes kom det frem at en algerisk mand er blevet anholdt i det sydlige Italien. Han mistænkes for at have produceret falske dokumenter til islamistiske militante med forbindelse til de voldsomme angreb i både Bruxelles og Paris.

Tidligere i dag kunne anklagemyndigheden i Bruxelles ligeledes fortælle, at de sigter endnu en mand, som man mistænker for at have forbindelse til et afværget angreb i Frankrig.

31 blev dræbt og 270 såret i forbindelse med bombeangrebene mod lufthavnen og metrostationen Maelbeek i tirsdags.