Flere døde af coronavirus: Danmark fraråder alle ikke-nødvendige rejser til kinesisk provins

- Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området, lyder vurderingen.

Gaderne i Wuhan har i flere dage nærmest været øde. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Hvis du overvejer at besøge den kinesiske Hubei-provins, bør du måske tænke dig en ekstra gang om.

Udenrigsministeriets Borgerservice har netop opdateret sin rejsevejledning for området og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til provinsen.

- Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt, lyder det i opdateringen.

Indtil i dag har de danske myndigheder opfordret til, at man er meget forsigtig, hvis man besøger provinsen.

Det er i Hubei-provinsen, at millionbyen Wuhan ligger. Det er i denne by, at man mener, at coronavirusset stammer fra.

Det nye virus har indtil videre kostet 56 personer livet, mens flere end 2.000 personer er smittet.

Virusset spreder sig

Opdateringen af rejsevejledningen kommer samme dag, som den kinesiske sundhedsminister, Ma Xiaowei, på et pressemøde har sagt, at virussets evne til at sprede sig bliver stærkere og stærkere.

På et pressemøde fortæller ministeren, at der er blevet sendt 1.600 personer fra sundhedssektoren til Wuhan.

Det er indtil videre myndighedernes formodning, at virusset har en inkubationstid på mellem 1 og 14 dage. Inkubationstiden er den tid, det tager, fra man bliver smittet, til man oplever symptomer på virusset.

Ministeren siger også, at man ikke kan sige noget om virussets evne til at mutere. Indtil nu har virusset ikke muteret, hvilket gør det lettere at kontrollere.

I Danmark er der ikke konstateret nogen smittetilfælde. Og det er usandsynligt, at det kommer til at ske, fortalte direktøren i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, i går til DR Nyheder, efter at det var kommet frem, at virusset var konstateret for første gang i Europa.

- Det er vores risikovurdering fra Sundhedsstyrelsens side, at det er meget usandsynligt, at vi får en patient til Danmark, som er smittet med virusset. Men vi kan ikke udelukke det, og det er derfor, at vi har aktiveret vores beredskab, sagde han.

FacebookTwitter