Flere efterskælv og regn i New Zealand

New Zealands næststørste by Christchurch er flere gange blevet ramt af efterskælv. Også regn og kraftig vind har fulgt gårsdagens kraftige skælv.

Efter gårsdagens kraftige jordskælv plages Christchurch i New Zealand i øjeblikket af efterskælv, regn og kraftige vindstød. (Foto: © Greg Wood, Scanpix)

Kraftige efterskælv og vindstød har ramt New Zealands næststørste by Christchurch, netop som indbyggerne er begyndt at rydde op efter det voldsomme jordskælv, som i går ødelagde bygninger og veje.

Efterskælv, det stærkeste målt til 5,1 richter, sender fortsat løse tag- og mursten ned i gaderne, og da vejrudsigten lyder på regn og vindhastigheder på op til 130 km/t frygtes flere huse at lide yderligere skade eller helt at kollapse.

Vand kan ikke drikkes

Knap 300 mennesker er flyttet ind i krisecentre, og over 1000 mennesker bliver bespist af hjælpeorganisationer.

90 procent af strøm- og 80 procent af vandforsyningen i regionen blev søndag genoprettet, men vandet er endnu ikke sikkert at drikke.

Fond dækker skader

De første vurderinger tyder på, at der er sket skader for mere end 10 milliarder kroner. New Zealands jordskælvs kommission oplyser, at landets katastrofeforsikringsfond har tilstrækkelige aktiver til at dække skaderne.

Flere af byens største offentlige faciliteter heriblandt broer, lufthavnen og et sportsstadium, der næste år skal danne rammen Rugby World Cup, er tilsyneladende sluppet med mindre skader.