Flere end 1000 frygtes omkommet ved færgeforlis

Ængstelige pårørende venter i havnebyen Safega, efter at en egyptisk færge med 1400 mennesker ombord er sunket i Det Røde Hav ud for Saudi-Arabien. Færgen nåede tilsyneladende ikke at udsende nødsignaler og over 1000 mennesker frygtes omkommet.

Familie og venner til passagerer på den sunkne færge venter i havnen i Safaga. (Foto: Aladin Abdel © Scanpix)

Den egyptiske færge, Al Salam Boccaccio 98, på vej fra Saudi-Arabien til Egypten er sunket i det Røde Hav med 1400 mennesker ombord - omkring 1300 passagerer og cirka 100 besætningsmedlemmer. Den egyptiske transportminister siger, at 231 passagerer er reddet indtil nu, mens 185 er fundet omkomne.

Dårligt vejrFærgen forlod havnen i Dubah i Saudi-Arabien klokken 19 lokal tid i aftes. Umiddelbart derefter forsvandt den fra alle radarskærme. Færgen var på vej til Safaga i Egypten, hvor den skulle være anløbet klokken 3 i morges lokal tid.Skibe og helikoptere fra det egyptiske og saudiarabiske søværn har ledt efter færgen, men dårligt vejr skaber problemer for eftersøgningen.Al Salam Boccaccio 98 sejler for rederiet El-Salaam Maritime Transport.Overvejende egyptere om bord1272 af de ombordværende var passagerer, sagde det egyptiske nyhedsbureau MENA, der oplyste, at 1158 af dem var egyptere.De mange egyptere var arbejdere på vej hjem fra Saudu-Arabien. På denne tid af året kan der også have været pilgrimsrejsende, som var på vej hjem fra Mekka.Ifølge nogle rapporter var der stærk storm i området og op til 10 meter høje bølger, da færgen gik ned. Andre rapporter sagde, at vejret ikke var så alvorligt, men at færgen var ramt af tekniske problemer.Færgen gik ifølge MENA ned ca. 57 sømil (omkring 92 kilometer) fra det egyptiske feriested Hurghada.Adel Shukri, administrationsleder i selskabet el-Salam Maritime Transport Company, der ejer den forliste færge, sagde, at færgen ikke udsendte SOS. Eller der blev i hvert fald ikke modtaget nødsignaler på land.Kendt for ustabilitetDavid Osler fra Lloyds Maritime Paper i London siger til CNN, at Al Salam Boccaccio 98 er en roll on-roll of færge. En skibstype, som er kendt for at være ustabil.I 1987 havarerede roll on-roll off færgen Herald of Free Enterprise i den engelske kanal på ganske kort tid, da vand trængte ind gennem en ikke lukket bovport.

Facebook
Twitter