Flere europæiske byer ramt af nytårsovergreb

Det er ikke kun i Køln, at antallet af seksuelle overgreb nytårsaften var usædvanlig højt.

Tysk politi i Køln har modtaget flere end 100 anmeldelser om overgreb eller tyverier efter nytårsaften. (Foto: MARKUS BOEHM © Scanpix)

Efter nyheden om flere seksuelle overgreb og røverier udført af mænd af nordafrikansk og arabisk afstemning ved banegården i Køln nytårsaften, kommer lignende beretninger nu fra flere europæiske byer.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I Hamburg har myndighederne oplevet en lignende stigning i enslydende episoder. Her har 70 anmeldt seksuelle overgreb. I 23 tilfælde blev ofrene angiveligt også berøvet.

I den schweiziske by Zürich genkender man til en vis grad beretningerne fra Køln og Hamburg.

Seks kvinder i byen har anmeldt, at de blev omringet af "adskillige mørklødede mænd", hvorefter de blev bestjålet og befamlet.

Finsk politi kunne torsdag oplyse, at man nytårsaften modtog et usædvanligt højt antal anmeldelser om seksuelle overgreb i Helsinki.

- Der har ikke været den her form for chikane ved tidligere nytårsaftner eller ved nogle andre lejligheder for den sags skyld. Det her er et helt nyt fænomen i Helsinki, siger vicepolitichef i byen, Ilkka Koskimaki, til AFP.

De to tyske medier Spiegel og Bild hævder torsdag, at de har fået adgang til en intern politirapport om hændelserne i Køln nytårsaften.

Heri beskrives det, at betjente på banegården i Köln - trods politiledelsens påstand om det modsatte - var bevidste om overgrebene i løbet af aftenen men magtesløse over for de store grupper af mænd.

/ritzau/