Flere flygtninge på verdensplan

Antallet af flygtninge i verden steg sidste år til næste 21 millioner. De store konflikter i Irak, Sudan og Somalia skabte flest interne flygtninge, så færre flygtede over landsgrænser.

Disse rwandiske flygtninge er nu ekstra fordrevne. For en uge siden blev de smidt ud af den flygtningelejr i Tanzania, hvor de havde søgt tilflugt. (Foto: Sonia Rolley © Scanpix)

Sidste år steg antallet af mennesker på flugt til 20,8 millioner.

Ganske vist er antallet af mennesker, der flygter ud af deres hjemlande, faldet. Men i stedet fordrives folk internt, viser en ny rapport fra Flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

Stigningen i antallet af personer, der måtte flygte fra deres hjem, skyldes især konflikterne i Irak, Somalia og Sudan.

8,4 millioner flygtninge over grænserne

Der var 8,4 millioner, der måtte flygte ud af deres eget land, og det er rapportens positive nyhed. Det er nemlig det laveste tal siden 1980.

- Det var kun fire ud af 10 flygtninge, der måtte flygte ud af deres eget land, fastslår opgørelsen fra UNCHR.

Langt fra løsning på problemer

Ud over de, som flygtede til et andet land, var der i 2005 6,6 millioner internt fordrevne flygtninge. Resten af de knap 21 millioner flygtninge var enten statsløse, asylsøgere eller hjemvendte, der stadig modtog hjælp fra UNHCR.

- Den dårlige nyhed er, at det internationale samfund stadig er langt fra at have løst problemerne for de mange millioner af internt fordrevne i lande som Somalia, Darfur, Uganda og DRCongo, siger Antonio Guterres, der er FN's Flygtningehøjkommissær.

Facebook
Twitter