(Foto: © Vahid Salemi, Associated Press)

Flere lande protesterer over ødelæggelsen af koraner

Både i Sverige og Holland har der været episoder, hvor koraner er blevet ødelagt i ugens løb.

I flere lande er der i dag demonstrationer over blandt andet Rasmus Paludans koranafbrændinger i Sverige.

Det drejer sig om Pakistan, Malaysia, Iran, Irak, Libanon, Syrien og Afghanistan. Det skriver nyhedsbureauet AFP, Reuters og mediet Al-Jazeera.

Antallet af demonstranter i landene varierer mellem omkring 100 til tusinder - ifølge nyhedsbureauet AP har mindst 12.000 mennesker været på gaden i Pakistan.

Du kan se billeder af demonstrationerne rundt omkring her.

 • Protester i Pakistan. I flere af landene har der i ugens løb været protester foran den svenske og hollandske ambassade, hvor der er blevet brændt flag af fra begge nationer. (Foto: © Ikram Suri, Associated Press)
  1 / 8
 • Her brænder de i Afghanistan et svensk flag. I sidste uge brændte Rasmus Paludan en koran nær den tyrkiske ambassade i den svenske hovedstad, Stockholm. (Foto: © SHAFIULLAH KAKAR, Ritzau Scanpix)
  2 / 8
 • I Pakistan havde demonstranter medbragt en dukke, hvor de havde sat et billede af Rasmus Paludan på maven.
  3 / 8
 • Senere satte de ild til dukken, samt flere landes flag.
  4 / 8
 • I Libanon har demonstranter også protesteret mod Sverige og Holland. I søndags valgte den hollandske højrefløjspolitiker Edwin Wagensveld at rive flere sider ud af en koran i nærheden af parlamentet i Haag, hvorefter han trampede på dem. (Foto: © HASSAN AMMAR, Associated Press)
  5 / 8
 • En demonstrant i Malaysia med skilt med teksten "Koranen er vores ære". Malaysias udenrigsministerium udtaler i dag, at man fordømmer "de islamofobiske handlinger". (Foto: © HASNOOR HUSSAIN, Ritzau Scanpix)
  6 / 8
 • Flere demonstranter i Malaysia opfordrer også til boykot af svenske og hollandske produkter. (Foto: © Vincent Thian, Associated Press)
  7 / 8
 • Irakere med deres egne koraner til demonstration. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) udtaler i dag i forhold til vreden fra Tyrkiet efter koran-afbrændingerne i dag: "Vores opgave er nu at tale med Tyrkiet om, hvordan vilkårene er i Danmark med vores åbne demokrati, og at der er forskel på Danmark som land - og vores folk som sådan - og så på enkelte personer, som har stærkt afvigende synspunkter." (Foto: © Hadi Mizban, Associated Press)
  8 / 8