(Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)

Flere oppositionspolitikere sidder fængslet: Tusindvis samles om ny kandidat i Minsk

Titusindvis af mennesker gik torsdag aften på gaden i Hviderusland for at bakke op om oppositionen.

Mens flere oppositionspolitikere sidder fængslet, samles tusindvis om ny kandidat i den hviderussiske hovedstad Minsk.

Her udtrykte de deres støtte til den politiske nybegynder Svetlana Tikhanovskaja, som er en af flere kandidater, der stiller op mod siddende præsident Alexander Lukashenko.

 • Vælgermødet vurderes at være den største samling til fordel for en oppositionspolitiker i mange år i den tidligere sovjetiske republik. (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)
  1 / 9
 • Der skal afholdes valg i Hviderusland den 9. august. (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)
  2 / 9
 • Omkring 34.000 mennesker menes at have deltaget. (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)
  3 / 9
 • Svetlana Tikhanovskaja er 37 år gammel og hendes mand, bloggeren Sergej Tikhanovskij, er en af flere fængslede modkandidater til Lukashenko. (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)
  4 / 9
 • Lukashenko, til højre, er af kritikere blevet kaldt "Europas sidste diktator" og har siddet på posten i 26 år. Her han ikke givet meget plads til oppositionen. (Foto: NIKOLAI PETROV / POOL © Scanpix)
  5 / 9
 • En anden fængslet oppositionskandidat er Viktor Babariko, som blev regnet som præsidentens største modstander. Og en tredje og potentielt stærk kandidat, Valerij Tsepkalo, er flygtet til Rusland. Her er det deres repræsentanter i sort ved siden af Svetlana Tikhanovskaja. (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)
  6 / 9
 • Rusland og Hviderusland har traditionelt været tætte allierede, men iagttagere peger på, at forholdet mellem landene er blevet forværret, efter præsident Putin har forsøgt at presse Lukasjenko til at lade sit land smelte sammen med Rusland i en form for union. Og det russiske forbindelse er i stor stil blevet et tema i valgkampen. (Foto: Tatyana Zenkovich © Scanpix)
  7 / 9
 • Der var stort sikkerhedsopbud omkring aftenens vælgermøde. (Foto: SERGEI GAPON © Scanpix)
  8 / 9
 • Lukashenko plejer at vinde valgene med en stemmeandel på op imod 80 procent, men iagttagere mener, at dette valg kan blive - om ikke andet - tæt. (Foto: SERGEI GAPON © Scanpix)
  9 / 9
FacebookTwitter