Flere personer alvorligt skadet efter eksplosion i lejlighedskompleks i Göteborg

Den svenske redningstjeneste måtte tidligt i morges rykke talstærkt ud til en ejendom i den svenske by.

Røgen væltede ud af de åbne vinduer efter en eksplosion i en ejendom i Göteborg her til morgen. (Foto: 10510 Jonas Dagson/TT © Ritzau Scanpix)

Mindst fire personer er kommet alvorligt til skade og flere hundrede er blevet evakueret, efter en stor eksplosion tidligt i morges rystede et femetagers lejlighedskompleks i Annedal i det centrale Göteborg.

Eksplosionen, hvis årsag endnu er ukendt, fandt ifølge redningstjenesten formentlig sted i ejendommens gård klokken lidt i fem i morges.

Eksplosionen blæste dørene til ejendommen ind, og kort efter brød tre opgange og flere lejligheder i brand. Brandvæsen og redningsarbejdere har siden været talstærkt tilstede ved ejendommen i Övre Husargatan i Göteborg.

Seks personer er kommet alvorligt til skade, oplyser redningstjenesten her kort inden middag. Samtidig er flere personer kommet mindre til skade, heriblandt et barn på 10 år og en brandmand.

Op mod 25 personer ifølge P4 Göteborg blevet kørt på hospitalet til tjek, mens endnu flere er blevet tilset af læger på stedet.

På kortet her kan du se, hvor i Gøteborg eksplosionen fandt sted. (© DR Nyheder)

Måtte springe ud af vinduerne

Her til morgen har den lokale redningstjeneste haft 40-50 mand og over 20 udrykningskøretøjer på stedet.

Klokken 10 var slukningsarbejdet stadig i fuld gang på flere af ejendommens etager, fortalte indsatsleder Jon Pile til SVT.

- Branden er endnu ikke under kontrol. Men ejendommen er tømt for beboere, lød det fra indsatslederen, som også kunne fortælle, at flere af ejendommens beboere måtte springe ud af vinduerne eller fire sig ned ved hjælp af sammenbundne lagner for at undslippe røgen.

Det er endnu uvist, hvad der udløste eksplosionen, oplyser Jon Pile, som dog kan udelukke, at der kan være tale om et gaslæk.

På grund af det fortsatte arbejde med at slukke branden har det endnu ikke været muligt at udføre nogle tekniske undersøgelser, oplyser politiet i Göteborg på et pressemøde for kort tid siden. En talsmand tilføjer dog, at man har indledt en forundersøgelse af hændelsen.

- Vi tror, at noget er eksploderet, og at det ikke er sket af naturlige årsager, siger talsmand Thomas Fuxborg på pressemødet.

Da adspurgt, om politiet mente, at eksplosionen var sket som følge af, at noget var blevet "placeret på stedet", lød svaret:

- Det får vi at se, men formodentlig ja.

  • Brandmænd på arbejde foran ejendommen i Annedal i det centrale Gøteborg. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)
  • Redningsarbejdere har også været talstærkt til stede for at hjælpe ejendommens beboere. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)
  • En brandmand på taget af den fem etagers høje beboelsesejendom. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)
  • Eksplosionen fandt sted klokken lidt i fem i morges. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)
  • Årsagen til eksplosionen er stadig ukendt. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)
1 / 5

Røgen væltede ind

Theodor Öreus, som bor på femte sal i ejendommen, blev vækket af et højt brag, fortæller han til det svenske medie Aftonbladet. Umiddebart efter hørte han sin udlejer råbe.

- Han skreg, at nogen havde sparket døren ind. Jeg gik ud og tjekkede, og der begyndte røgen bare at vælte ind, siger Theodor Öreus, som fortæller at også hans naboers døre i opgangen blev blæst op af trykket fra eksplosionen.

- Vi bor på femte sal. Eftersom trappeopgangen var fyldt med røg, kunne vi ikke komme ud den vej. I stedet gik vi ud på altanen og klatrede ud på balkonen ved siden af. Så kom vi ud den vej, siger han til Aftonbladet.

Ifølge Lars Jostelius fra redningstjenesten SOS Alarm har man endnu ikke et fuldstændigt overblik over, hvor mange personer der er påvirket.

- Det kan jeg ikke svare på. Men det er alle, der bor der. Det kan være alt mellem 100 og 200, siger Lars Jostelius ifølge Ritzau.

Der er stadig kraftig røgudvikling i ejendommen i Göteborg, her mange timer efter at en eksplosion fandt sted. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Ritzau Scanpix)

Artiklen er opdateret den 28. september klokken 12.12: Det fremgik af overskrift og indledning, at seks personer var kommet alvorligt til skade efter eksplosionen. Antallet kom frem på et pressemøde med redningstjenesten tidligere i dag, da de skulle give en status over situationen. Efterfølgende har Sahlgrenska Universitetssygehus, der har taget imod beboerne, dog meddelt, at kun fire personer har skader, som vurderes alvorlige. Derfor er ordlyden i rubrikken ændret til "flere" og antallet i indledningen til "mindst fire".

Facebook
Twitter